Έχετε προσέξει κάποια απώλεια ακοής; Δείτε με ποια σοβαρή νόσο συνδέεται | dete

Έχετε προσέξει κάποια απώλεια ακοής; Δείτε με ποια σοβαρή νόσο συνδέεται

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της επιστημονικής επιθεώρησης JAMA Otolaryngology-Head & Neck Surgery, η δρ Kathleen M. Schieffer, και οι συνεργάτες της εξέτασαν τη σχέση μεταξύ της απώλειας ακοής (νευροαισθητήριας και βαρηκοΐας) και της έλλειψης σιδήρου στον οργανισμό (αναιμία) σε ενήλικες ηλικίας 21 έως 90 ετών στις ΗΠΑ.

Σε μία έρευνα του 2014, περίπου το 15% των ενηλίκων ανέφερε απώλεια ακοής. Επειδή η σιδηροπενική αναιμία είναι μία κοινή και εύκολα αντιμετωπίσιμη κατάσταση, η περαιτέρω κατανόηση της σχέσης ανάμεσα στην αναιμία και την απώλεια ακοής μπορεί να βοηθήσει να ανοίξουν νέες δυνατότητες για έγκαιρο εντοπισμό και κατάλληλη θεραπεία της αναιμίας.

Για τις ανάγκες αυτής της έρευνας οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν δεδομένα από επίσημα ηλεκτρονικά ιατρικά αρχεία του Ιατρικού Κέντρου Milton S. Hershey του πανεπιστημίου Penn State. Η σιδηροπενική αναιμία προσδιορίστηκε από τα χαμηλά επίπεδα αιμοσφαιρίνης και φερριτίνης ανάλογα με την ηλικία και το φύλο σε 305.339 ενήλικες ηλικίας 21-90 χρόνων με κάποιου βαθμού απώλεια ακοής.

Από όλους τους συμμετέχοντες το 43% ήταν άνδρες με μέση ηλικία 50 ετών.