Έγινε η απονομή βραβείων 4ου Διαγωνισμού Καρναβαλικής Βιτρίνας Πραγματοποίηση | dete

Έγινε η απονομή βραβείων 4ου Διαγωνισμού Καρναβαλικής Βιτρίνας Πραγματοποίηση

Πραγματοποιήθηκε χθες 28 Φεβρουαρίου η απονομή των βραβείων του 4ου Διαγωνισμού Καρναβαλικής Βιτρίνας στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών.

Οι νικητές του διαγωνισμού είναι οι εξής:

ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ (ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ)
1ο Βραβείο Πρόσοψης Καταστήματος: ΔΟΥΒΡΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ
2ο Βραβείο Πρόσοψης Καταστήματος: ΡΟΥΜΠΙΝΗ ΣΕΜΙΤΕΚΟΛΟ
3ο Βραβείο Πρόσοψης Καταστήματος: ΠΙΣΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
4ο Βραβείο Πρόσοψης Καταστήματος: ΚΑΡΑΜΕΛΟΚΟΣΜΟΣ

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
1ο Καλλιτεχνικό Βραβείο: Θανοπούλου Αθηνά – Φαρμακείο
2ο Καλλιτεχνικό Βραβείο: Diesel Store – Κανελλής Χρήστος
3ο Καλλιτεχνικό Βραβείο: Προσελέντης Βασίλειος – Φαρμακείο

1ο Καρναβαλικό Βραβείο: Ι – Repair – Πανταζής Νικόλαος
2ο Καρναβαλικό Βραβείο:
• Σαλονικίδου–Τσολάκη Ξανθή–Φαρμακείο
• ΙnsideHome - Κ. Μαυροειδής
3ο Καρναβαλικό Βραβείο: Θεοχάρη – Παολίνο Βασιλική – Κομμωτήριο

1ο Κωμικό Βραβείο: Οπωροπωλείο ΓΑΙΑ – Ασημακοπούλου Μαρία
2ο Κωμικό Βραβείο: HAIR SALON ELENA – Τσέκλερη Έλενα
3ο Κωμικό Βραβείο: ΛΟΥΚΟΥΜΙ ΚΟΥΛΟΥ – Κούλος Βασίλειος

1ο Βραβείο Πρωτότυπης Δημιουργίας: Κομμωτήριο Η ΚΟΜΗ ΤΗΣ ΒΕΡΕΝΙΚΗΣ – Τσάμη Σοφία
2ο Βραβείο Πρωτότυπης Δημιουργίας: Κέντρο Ψηφιακών Εκτυπώσεων: Tip – This is print
3ο Βραβείο Πρωτότυπης Δημιουργίας:
• Τουριστικό Ναυτιλιακό Γραφείο – Rota Shipping
• Εργαστήρι Στολών ΠΑΡΑΔΟΣΗ – Μενούνος Κωνσταντίνος

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
1ο Καλλιτεχνικό Βραβείο: ΚΑΦΕ ΣΚΟΥΦΑΚΙ – Κοντογεωργάκη Μαρία
2ο Καλλιτεχνικό Βραβείο: ΚΑΦΕ BARA – Παράσχης Σωκράτης
3ο Καλλιτεχνικό Βραβείο: ESPRESSO BAR – CANTO

1o Καρναβαλικό Βραβείο: ΧΟΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΟΠΟΙΕΙΟ – Παπανικολόπουλος Θανάσης
2ο Καρναβαλικό Βραβείο: MAMA PIZZA – Γαλάνης Παναγιώτης
3ο Καρναβαλικό Βραβείο:
• Εστιατόριο CUCCUVAIA – Kαρπής Νικόλαος
• PIZZA SIGNORE

Ο θεσμός της Καρναβαλικής Βιτρίνας, είναι ένα αγαπημένο έθιμο των Πατρινών το οποίο έχει αναβιώσει τα τελευταία 4 χρόνια από τον Εμπορικό Σύλλογο και η ανταπόκριση των συναδέλφων δείχνει ότι κάθε χρόνο οι συμμετοχές είναι ακόμα περισσότερες. Προσδοκία μας είναι του χρόνου να συμμετάσχουν όλα τα καταστήματα συμβάλλοντας με τον δικό τους τρόπο στην μεγάλη γιορτή της πόλης που είναι το ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ.

Μετά την ολοκλήρωση των βραβεύσεων, ξεκίνησαν οι εργασίες της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης των Μελών. Στην κεντρική του τοποθέτηση ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ρώρος αναφέρθηκε στο οικονομικό αδιέξοδο των επιχειρήσεων και παρέθεσε το διεκδικητικό πλαίσιο του Συλλόγου:
• Πάγωμα των οφειλομένων που αφορούν στο ασφαλιστικό ή με εξαγορά στο τέλος της ασφαλιστικής περιόδου ή με εξαγορά σε χρόνο ή με εξαγορά σε δόσεις με ειδική ρύθμιση.
• Άμεση σύνδεση των μηχανημάτων POS με ειδικό ακατάσχετο λογαριασμό των επιχειρήσεων, από τον οποίο θα καλύπτονται οι πάγιες υποχρεώσεις τους.
• Σταθερά υπεράσπιση της θέσης για λειτουργία των καταστημάτων μόνο 2-3 Κυριακές ετησίως ως οι μόνες χρήσιμες και ωφέλιμες για την αγορά.
• Άμεσα ένταξη των εμπόρων στις ευεργετικές ρυθμίσεις του Νόμου Κατσέλη και παροχή 2ης ευκαιρίας στους εντίμως πτωχεύσαντες.
Όσον αφορά στα θέματα της πόλης και της τοπικής αγοράς δόθηκε έμφαση στην ανάγκη βελτίωσης του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης. Ήδη έχουν κατατεθεί οι προτάσεις του ΕΕΣΠ στη Δημοτική αρχή. Δυναμικές θα είναι οι παρεμβάσεις του Συλλόγου για την πάταξη του παραεμπορίου και την εξασφάλιση όλων των νομίμων προϋποθέσεων που απαιτούνται για την άσκηση του υπαίθριου εμπορίου (λαϊκές αγορές, υπαίθριες εορταστικές αγορές κλπ) με κινήσεις προς τον Δήμο και την Αστυνομία. Όσον αφορά στα αναπτυξιακά έργα ο Εμπορικός Σύλλογος θα διεκδικήσει άμεσα ό,τι είναι δυνατό για την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου και την ολοκλήρωση των έργων των οδικών αξόνων που συνδέουν την πόλη με την υπόλοιπη περιοχή, το φυσικό αέριο κλπ.

Φυσικά έγινε ενημέρωση – υπενθύμιση στα Μέλη του Συλλόγου για τη συνεργασία του ΕΕΣΠ με την ATTICA BANK για την εξασφάλιση δωρεάν μηχανημάτων POS με προμήθεια 0,80% αποκλειστικά και μόνο για τα Μέλη του Συλλόγου. Συνεχίζονται οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του Συλλόγου για τη δημιουργία δωρεάν e-shop στις επιχειρήσεις – Μέλη και επέκταση και ενίσχυση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Πάτρας (www.patraopenmall.gr).

Οι συνάδελφοι της οδού Κανακάρη κατέθεσαν προς προώθηση το αίτημά τους για περισσότερο φωτισμό και οι επαγγελματίες της οδού Καραϊσκάκη τόνισαν την ανάγκη μεταφοράς της λαϊκής αγοράς. Τα παραπάνω αιτήματα θα προωθηθούν και θα συζητηθούν στην επικείμενη συνάντηση που έχει ήδη προγραμματίσει το ΔΣ του ΕΕΣΠ με τον Δήμαρχο Πατρέων στα γραφεία του Συλλόγου.

Τέλος, κατατέθηκε και η πρόταση για λειτουργία ραθιοφωνικού σταθμού των εμπόρων, όπου θα εκπέμπει αποκλειστικά για θέματα της αγοράς και για την ενημέρωση των συναδέλφων σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις του κλάδου. Το σώμα της Γενικής Συνέλευσης τοποθετήθηκε αρνητικά στη συγχώνευση των Α΄και Β Γ΄Δ.Ο.Υ. . Η Β΄ Γ΄ Δ. Ο.Υ. Πατρών εξυπηρετεί τουλάχιστον τη μισή πόλη της Πάτρας και τους Δήμους Δυτ. Αχαΐας και Ερυμάνθου και το ηλεκτρονικό σύστημα των υπηρεσιών δεν είναι ακόμα έτοιμο ώστε να περιορίσει την ανάγκη προσέλευσης στα γραφεία της υπηρεσίας.

Κλείνοντας, υπερψηφίστηκε σε ποσοστό 80% ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός της εξεταζόμενης χρονικής περιόδου, δικαιώνοντας τη Διοίκηση του Συλλόγου.

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, σχετικά με τους βανδαλισμούς σε καταστήματα, μνημεία, εκκλησίες των οδών Ρήγα Φερραίου και Μαιζώνος από ομάδες νεαρών ιδιαίτερα σε μία περίοδο κρίσης που η πλειοψηφία των επαγγελματιών δίνει μάχη για την επιβίωση, δηλώνει κάθετα αντίθετος σε αυτές τις συμπεριφορές. Όποιος και αν είναι ο σκοπός της διαμαρτυρίας από τους συμμετέχοντες, σίγουρα δεν μπορεί να προωθείται με τέτοιου είδους τακτικές. Πολλές είναι οι φορές όπου δίκαια αιτήματα χάνονται ή φέρουν αντίθετα αποτελέσματα λόγω κακής «διεκδίκησης».