Έτσι θα γίνει η πλατεία στην παλιά «κομβέ» | dete

Έτσι θα γίνει η πλατεία στην παλιά «κομβέ»

Στην τελική ευθεία μπαίνει το έργο της διαμόρφωσης της πλατείας στη συμβολή των οδών Θράκης, Ιωαννίνων και Αγίας Σοφίας, στην Πάτρα, καθώς πριν από λίγες ημέρες, αναδείχθηκε ο ανάδοχος που θα αναλάβει να κατασκευάσει την πλατεία. Πρόκειται για τον χώρο που βρίσκεται δίπλα από μεγάλο σούπερ μάρκετ στο κάτω μέρος της Αγίας Σοφίας, εκεί όπου παλαιότερα λειτουργούσε το λούνα παρκ του Αγίου Αλεξίου και μέχρι σήμερα ήταν μία αναξιοποίητη έκταση.

Η πλατεία θα χωριστεί  σε 3 ζώνες οι οποίες θα έχουν την δική της χαρακτήρα και λειτουργικότητα.

Η ζώνη επί της Αγ. Σοφίας (το πλακόστρωτο τμήμα με βοτσαλόπλακες) θα είναι η πλατεία για όσους επιθυμούν να περάσουν το χρόνο τους στα καθιστικά – παρτέρια παρακολουθώντας την κίνηση της οδού Αγ. Σοφίας. Η κεντρική ζώνη, δηλαδή η πράσινη περιοχή διαμορφώνεται ως πάρκο - κήπο με τραπεζόπαγκους.

Η ζώνη στη πλευρά της οδού Ιωαννίνων, διαμορφώνεται σε σύγχρονο παιδότοπο για ηλικίες 1-17 ετών το οποίο θα είναι χωρισμένο σε ηλιακές ομάδες και δραστηριότητες. Η βασική αρχή του σχεδιασμού είναι η λειτουργικότητα, η προσβασιμότητα και η ασφάλεια των χρηστών του χώρου, δηλαδή ένα πάρκο φιλικό (σε αντίθεση με την υφιστάμενη κατάσταση που αποτελεί προσωρινό σκουπιδότοπο) και ευχάριστο στους πολίτες προσανατολισμένο στην χρήση αναψυχής, άθλησης, και πολιτιστικών εκδηλώσεων.