Έρχεται υλικό κατά του κορωνοϊού και για τους ιδιώτες ιατρούς της Πάτρας | dete

Έρχεται υλικό κατά του κορωνοϊού και για τους ιδιώτες ιατρούς της Πάτρας

Με δικές του προσπάθειες και έξοδα ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών φαίνεται ότι τελικά θα κατορθώσει να εφοδιάσει με υγειονομικό υλικό τα μέλη του στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού και της ετοιμότητας που θα πρέπει να έχουν οι ιδιώτες γιατροί για να μπουν στη μάχη με τον φονικό ιό όταν τους ζητηθεί.

Η προμήθεια υγειονομικού υλικού δεν είναι κάτι τόσο εύκολο όσο ακούγεται στις μέρες μας, με τα κράτη να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιο θα καταφέρει να εφοδιάσει το σύστημα του καλύτερα, αλλά και με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που έχει υπογράψει η κυβέρνηση να δίνει προτεραιότητα στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Ωστόσο, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών κατόρθωσε να βρει με δικά του χρήματα, από το ταμειακά του αποθέματα 2.000 περίπου προμετωπίδες. Παράλληλα θα εφοδιαστεί και 2.500 μάσκες μετά από επικοινωνία και συνεργασία που είχε με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου, το υλικό αναμένεται να φτάσει την Παρασκευή και στη συνέχεια να γίνουν οι ανάλογες διαδικασίες για να μοιραστεί στα 2.000 μέλη του συλλόγου του.

Οι προμετωπίδες καλύπτουν τις ανάγκες των ιδιωτών γιατρών της Πάτρας και σε αυτό δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια έλλειψη.

Όμως το υλικό με τις μάσκες θεωρείται μικρό σε ποσότητα αφού η χρήση τους με βάση τους κανόνες που υπάρχουν για την ασφαλή προστασία των γιατρών, αλλά και των ασθενών, δεν θα πρέπει να είναι πολλαπλή.