Έρχεται μείωση φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις; | dete

Έρχεται μείωση φορολογικών συντελεστών για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις;

Μείωση των φορολογικών συντελεστών για νομικά και φυσικά πρόσωπα περιλαμβάνει η συζήτηση με τους εταίρους, όπως υπογράμμισε χθες ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Ξεδιπλώνοντας το πλαίσιο των συζητήσεων για το «καυτό» θέμα της φορολογίας, έδωσε στίγμα των θεμάτων που συζητούνται και για τα οποία σε μεγάλο βαθμό έχουν καταλήξει.

Κατά την τοποθέτησή του σε εκδήλωση του ΣΕΒ και της «Διανέοσις», ο Δημήτρης Λιάκος αναφέρθηκε στους φορολογικούς συντελεστές που είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά και σε μία σειρά θεμάτων αναφορικά με τη μελλοντική εξέλιξη των εσόδων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΕΝΦΙΑ έχει μεν υψηλή εισπραξιμότητα, αλλά δεν μπορεί να είναι διατηρήσιμη και επομένως θα πρέπει να μειωθεί. Να σημειωθεί ότι η συζήτηση για την φορολογία αποτελεί ένα από τα κεντρικά θέματα στις διαπραγματεύσεις των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση.

Στο πακέτο των μέτρων που ζητούν οι θεσμοί περιλαμβάνεται η μείωση του αφορολόγητου, που θα είναι 1% του ΑΕΠ το 2019. Η κυβέρνηση από την πλευρά της εστιάζει στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, ρίχνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, το βάρος σε εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.

Το «ψαλίδισμα» των φορολογικών συντελεστών πρόκειται να περιληφθεί στο πακέτο των αντιμέτρων, που θα «τρέξουν» από το 2019.

Πηγή: Έθνος

Πηγή ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ