«Έπιασαν» φυγόποινο αρχαιοκάπηλο στα Ιωάννινα | dete

«Έπιασαν» φυγόποινο αρχαιοκάπηλο στα Ιωάννινα

Πολύτιμα θρησκευτικά κειμήλια άγνωστης προέλευσης, αλλά και παράνομα όπλα, έκρυβε στο σπίτι του στην ευρύτερη περιοχή της πόλης των Ιωαννίνων ένας 51χρονος Έλληνας ο οποίος οδηγήθηκε κατευθείαν στην φυλακή, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν δυο καταδίκες με βαριές ποινές!

Κατά την έρευνα στο σπίτι του φυγόποινου, βρέθηκαν μια εικόνα του Παντοκράτορα που χρονολογείται από το 1858 και ένας ξυλόγλυπτος σταυρός του 18ου αιώνα που παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων για να εκτιμηθούν και να προσδιοριστεί από πού προέρχονται. Ακόμη, κατασχέθηκαν μια κάννη κυνηγητικού τυφεκίου τύπου φλόμπερ, μια κάννη με κορμό παλιού περιστρόφου, μια ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου, δύο σπάθες, ένα ξιφίδιο και 33 κάλυκες πολεμικού τυφεκίου διαφόρων διαμετρημάτων των οποίων η προέλευση ερευνάται.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 51χρονου εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Αθηνών και Ιωαννίνων για παραβάσεις της νομοθεσίας περί επιταγών, με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και επτά μηνών και χρηματική ποινή ύψους 9.450 ευρώ. Έτσι, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων που του άσκησε δίωξη για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και περί όπλων, διέταξε να οδηγηθεί στις φυλακές μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Iwannina-arxaiokapilos