Έντονη η καταδίκη της Βουλής για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί – «Είναι λίκνο της Ορθοδοξίας και λάμπει» | dete

Έντονη η καταδίκη της Βουλής για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί – «Είναι λίκνο της Ορθοδοξίας και λάμπει»

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, στηλιτεύτηκε σε έντονους τόνους σήμερα στην ελληνική Βουλή, μέσα από τις τοποθετήσεις μελών της κυβέρνησης, εκπροσώπων κομμάτων και πληθώρας βουλευτών.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Σκρέκας, ανέφερε πως αυτές τις ώρες «στην Κωνσταντινούπολη γράφεται μια μαύρη σελίδα στην Ιστορία. Αναφέρομαι βέβαια στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Αυτή είναι μια κατάφωρα προσβλητική ενέργεια της γειτονικής χώρας, της κυβέρνησής της και του Προέδρου της, η οποία προσβάλλει δυστυχώς το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας, προχωρώντας σ' αυτήν την ακατανόμαστη ενέργεια γι' αυτό το εμβληματικό μνημείο του χριστιανισμού».

Ο υφυπουργός ενέταξε την κίνηση αυτή του Ερντογάν σε «ένα συνολικό σχέδιο κλιμάκωσης της επιθετικότητας της Τουρκίας προς τις γειτονικές χώρες, προς την Ελλάδα και όχι μόνο» λέγοντας πως ξεκίνησε από τον Έβρο, συνεχίζεται με τη επιθετικότητα μέσα από τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και προχωρά με τη Navtex.

«Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζει, ότι θα έχει απέναντί της όποια ώρα και αν το προσπαθήσει, έναν ενωμένο ελληνικό λαό, ένα ενωμένο πολιτικό σύστημα, το οποίο θα πράξει ό,τι απαιτείται με κάθε τρόπο και με όλα τα μέσα απέναντι στην οποιαδήποτε προσπάθεια της Τουρκίας να καταπατήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, από την δική της πλευρά ανέφερε «η Αγία Σοφία είναι λίκνο της Ορθοδοξίας και λάμπει, και το φέγγος της δεν το σβήνει κανένας φερετζές…».