«Ένεση» στην αυτοκινητοβιομηχανία από τη ρωσική κυβέρνηση | dete

«Ένεση» στην αυτοκινητοβιομηχανία από τη ρωσική κυβέρνηση

Στη στήριξη της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2016 προχωράει η ρωσική κυβέρνηση, που σύμφωνα με τον υπουργό Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντένις Μαντούροφ, θα δαπανήσει 20 δισ. ρούβλια (275 εκατ. δολάρια).

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24, ο Μαντούροφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα παρατείνει τα μέτρα που ήδη εφαρμόζει καθώς οι πωλήσεις αυτοκινήτων επλήγησαν από τη σημαντική πτώση του ρωσικού νομίσματος και την οικονομική επιβράδυνση λόγω των αδύναμων τιμών πετρελαίου και των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τη Δύση σε σχέση με την Ουκρανία.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν εκπτώσεις σε όσους αγοράζουν αυτοκίνητο μέσω ανταλλαγής των παλαιών οχημάτων τους, τη δυνατότητα απόσυρσης οχημάτων καθώς και επιδοτήσεις για την αγορά και το leasing αυτοκινήτων.

«Από τον πρωθυπουργό έχει ληφθεί η απόφαση να παραταθεί το πρόγραμμα στήριξης της ζήτησης και την επόμενη χρονιά...Μέχρι στιγμής, η απόφαση έχει ληφθεί για το πρώτο εξάμηνο για περίπου 20 δισ. ρούβλια», δήλωσε ο Μαντούροφ.

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων κατέγραψαν τον Νοέμβριο πτώση 42,7% σε ετήσια βάση -η μεγαλύτερη μείωσή τους για φέτος- σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στη Ρωσία είναι η Avtovaz, που ελέγχεται από την Renault-Nissan. Ακολουθούν οι Hyundai, Renault, KIA, Toyota, Volkswagen, Nissan και άλλες ξένες εταιρίες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν εργοστάσια παραγωγής ή γραμμές συναρμολόγησης στη Ρωσία.