Ένα συναρπαστικό ταξί με τη Νεκταρία Ζαγοριανάκου -Μακρυδήμα | dete

Ένα συναρπαστικό ταξί με τη Νεκταρία Ζαγοριανάκου -Μακρυδήμα

Άρωμα Ανατολής και κοσμοπολιτισμού είχε τη Δευτέρα το βράδυ στο «Βυζαντινό», η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Νεκταρίας Ζαγοριανάκου-Μακρυδήμα, «Μετάξι», ταξιδεύοντας το κοινό σε Μ. Ασία, Λυών και Αλεξάνδρεια, μέρη όπου έζησε ο ήρωάς της, λάτρης των γυναικών και του μεταξιού. Την εκδήλωση άνοιξε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος σύστησε τη γιατρό-συγγραφέα μέσω σύντομου βιογραφικού της, ενώ ανέφερε τρία σημεία που τον συγκίνησαν στην ιστορία της.

Η Βίβιαν Σαμούρη, επικεφαλής της δημ. παράταξης «Ολοι μαζί για την Πάτρα, στη συνέχεια, παραλλήλισε την ερευνητική δουλειά της συγγραφέως με αυτή των ιστορικών, αρχαιολόγων και ανθρωπολόγων και στάθηκε στην επιτυχή σύζευξη της ιστορίας με τον μύθο με εύρημα το μετάξι. Ο πρ. πρύτανης, καθηγητής Ιατρικής Φυσικής Παν/μίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης χαρακτήρισε το βιβλίο ύμνο στην οικογένεια, την πατρίδα, την ομορφιά και ανέδειξε τις λογοτεχνικές του αρετές.

Η συγγραφέας εξήγησε πώς εμπνεύστηκε την ιστορία της, επιλέγοντας να φωτίσει ιστορικά γεγονότα μέσω της ζωής ενός ράφτη, ενώ αναφέρθηκε στη γοητευτική διαδικασία παραγωγής του μεταξιού. Αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο ηθοποιός Γιάννης Τσάκωνας, ενώ απολαυστική ήταν η 15χρονη Χριστίνα Κουκή με το σαντούρι της. Τα συγχαρητήρια για το βιβλίο και τη βραδιά δόθηκαν στη Νεκταρία Ζαγοριανάκου-Μακρυδήμα, στη διπλανή αίθουσα, μετά οίνου.