Έλληνας ιερέας: Καλύτερα τζαμί η Αγιά Σοφιά – Προτιμώ Τούρκους από Φράγκους | dete

Έλληνας ιερέας: Καλύτερα τζαμί η Αγιά Σοφιά – Προτιμώ Τούρκους από Φράγκους

Viral έχει γίνει στην Τουρκία η ομιλία του π. Ευάγγελου Παπανικολάου, ο οποίος λέει μεταξύ άλλων: «Σας πήρε ο πόνος για την Αγία Σοφία. Αν δεν ήταν ο Τούρκος, η Αγία Σοφία θα είχε πέσει. Ποιος θα τη συντηρούσε; Το Γένος;».

Η ομιλία του Αιδεσιμολογιώτατου πρωτοπεσβύτερου π. Ευάγγελου Παπανικολάου, στο προαύλιο (Πλατεία Αναλήψεως) του Πανηγυρίζοντος Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου Ραφήνας, τo απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουλίου, δημοσιεύτηκε φυσικά από την τουρκική Milliyet.

«Μήπως είναι διόρθωση και δεν είναι κατάρα; Ξέρετε πόσες γυμνές και γυμνοί το 24ωρο μπαίνανε μες στην Αγία Σοφία; Άπειροι. Με το κ@λοβράκι να μπαίνει μέσα στο σημείο. Ψέμματα λέω; Γιατί το είχανε μουσείο. Μπαίνανε τουρίστες χωρίς να σέβονται τίποτα. Τώρα θα βγάζεις τα παπούτσια σου για να μπεις μέσα. Θα φορέσεις και την μπούρκα για να μπεις μέσα».

«Σας πήρε ο πόνος για την Αγία Σοφία. Αν δεν ήταν ο Τούρκος, η Αγία Σοφία θα είχε πέσει. Ποιος θα τη συντηρούσε; Το Γένος; Μπορούσε το Γένος να συντηρήσει τόσο μεγάλο κτίριο. Ο Τούρκος τη συντήρησε», λέει σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Επίσης, τόνισε πως στην Κρήτη δεν έκλεισε κανένα μοναστήρι ο Τούρκος, ενώ με διάταγμα του Όθωνα είχαν κλείσει πολλές μονές σε όλη την Ελλάδα. Για αυτό, μάλιστα, είπε, απευθυνόμενος στην κ. Γλύκατζη Αρβελέρ, πως λέγανε παλιά «Καλύτερα ο Τούρκος να μπει μες στην Πόλη παρά ο Φράγκος».

aftodioikisi.gr