Έλενα Γεωργαντά ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: «Η νεολαία ξέρει πως να διασκεδάζει στα πανηγύρια» | dete

Έλενα Γεωργαντά ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: «Η νεολαία ξέρει πως να διασκεδάζει στα πανηγύρια»

 

 Στην Μαρία Ανδριέλου

Και ποιος λάτρης του λαϊκοδημοτικού τραγουδιού αλλα και των πανηγυριών δεν έχει  δει και ακούσει την Έλενα Γεωργαντά. Η όμορφη Έλενα γεννημένη στο Σίδνευ της Αυστραλίας συμμετέχει ενεργά στον χώρο της μουσικής από τα 18 της χρόνια. Σήμερα 25 ετών έχει ήδη επιτυχημένη δισκογραφική δουλειά στο ενεργητικό της , νέα τραγούδια, ενώ αναμένεται όπως μας αποκάλυψε στην συνέντευξη που μας παραχώρησε, κάτι νέο και δυναμικό. Η ταλαντούχα  Έλενα έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του δημοτικού τραγουδιού και του λαϊκού, όπως την Φιλιώ Πυργάκη, τον  Μάκη Χριστοδουλόπουλο και άλλους αξιόλογους καλλιτέχνες. Η Έλενα Γεωργαντά αναλύει παρακάτω το φαινόμενο της επιστροφής του κόσμου στις παραδόσεις, δεδομένου ότι το «λαϊκό πανηγύρι» παραμένει ζωντανό και μάλιστα γνωρίζει άνθιση αν και διανύουμε περίοδο σοβαρής οικονομικής κρίσης.

 

 

Πώς ξεκίνησε η σχέση σας με το τραγούδι και εν τέλει με το δημοτικό τραγούδι;

Πριν 8 χρόνια εντελώς τυχαία, μια φίλη μου και συνάδελφος μου πρότεινε να με ακούσουν σε μια οντισιόν για σεζόν σε κέντρο διασκέδασης της Ναυπάκτου. Έτσι ξεκίνησαν όλα, στην πορεία ήρθε και το δημοτικό πάλκο που το αγάπησα!

 

Γιατί να επιμένει κανείς στη μελέτη και τη διάδοση της παραδοσιακής μουσικής;

Γιατί παραδοσιακό ίσον και κλασικό. Το παραδοσιακό τραγούδι παραμένει αγνό, όμορφο χωρίς να χάνει την ποιότητα  του. Παράλληλα αν δεν στηρίξουμε την παράδοση μας είναι σαν να ξεχνάμε την ταυτότητα μας όντας γνήσιοι Έλληνες.

 

Ποια είναι η γνώµη σας για τα πανηγύρια όπως διεξάγονται σήµερα, υπάρχουν διαφορές σε σχέση με παλαιότερα χρόνια;

Σίγουρα διαφορές υπάρχουν χρόνια με τα χρόνια, οι καιροί αλλάζουν αλλά η παράδοση πάνω στο αυθεντικό τραγούδι δεν χάνεται, απλά, ο κόσμος είναι αυτός που επιλέγει τι θέλει να ακούσει γι αυτό και η νεολαία τα τελευταία χρόνια διασκεδάζει στα πανηγύρια.

 

Τι χαρακτηρισμό θα δίνατε για την διασκέδαση των Ελλήνων εν μέσω κρίσης;

Θεωρώ πως η διασκέδαση βοηθάει στο να ξεχαστεί κάποιος έστω και λίγο από τα προβλήματα που έχει επιφέρει αυτή η κατάσταση. Σίγουρα δεν είναι όπως παλιά αλλά προσπαθούμε στον μέγιστο βαθμό να την κρατήσουμε ζωντανή.

 

 Περιγράψτε μας κάποιο περιστατικό από κάποια εμφάνιση σας σε πανηγύρι που να σας έχει µείνει αξέχαστο;

Είναι πάρα πολλά, κάθε φορά γίνεται και κάτι που θα μπορούσα να σου μιλά ώρες γι αυτά. Θυμάμαι όμως σε μια εκδήλωση που «έπεσε» ο γενικός του ρεύματος και μέχρι να τα ρυθμίσουν όλα πάλι, τραγουδούσαμε όλοι μαζί με το στόμα...

 

Πότε έγινε η πρώτη σας μουσική εμφάνιση και πως νιώσατε;

Το 2008 σε γνωστό νυχτερινό κέντρο της Ναυπάκτου , είχα τρομερό άγχος αλλά με το χειροκρότημα τα ξέχασα όλα!

 

Οι γονείς σας πώς είδαν την απόφασή σας να ασχοληθείτε τελικά με το τραγούδι;

Οι γονείς μου θέλουν να κάνω αυτό που αγαπώ και είναι πάντα δίπλα μου σε κάθε βήμα! Τους ευχαριστώ...

 

Πιστεύετε στο τυχαίο ή όλα εμείς τα προκαλούμε τελικά;

Πιστεύω ότι η ζωή μας είναι οι επιλογές μας, τις οποίες προκαλούμε τυχαία Φτάνει δηλαδή στην τύχη μας να παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις.

 

Ποιους καλλιτέχνες θαυμάζετε κι θα θέλατε κάποια στιγμή να συνεργαστείτε μαζί τους;

Θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάζομαι τώρα και καλλιτέχνες με τους οποίους ήθελα να συνεργαστώ κι είχα την τύχη και την τιμή να γίνει...

 

Εκτός από το τραγούδι με τι άλλο ασχολείσθε;

Η δουλειά μου είναι το τραγούδι ενώ όταν δεν δουλεύω, ταξιδεύω

 

Επόμενα σχέδια σε επίπεδο εμφανίσεων;

Έχω ένα καλοκαίρι γεμάτο από εμφανίσεις σε εκδηλώσεις  αλλά και συζητήσεις για το χειμώνα.

 

Να αναμένουμε στο μέλλον μια νέα δισκογραφική δουλειά από την Έλενα Γεωργαντά;

Κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι το «μαζί σου και στην αμαρτία» στίχοι Γιάννη Κόκκαλη και μουσική Γιώργου Γιαννικόπουλου ενώ ετοιμάζεται κάτι πάρα πολύ καλό και δυνατό. Αυτή την περίοδο είμαι σε φάση ηχογράφησης..

 

 

Ποιο τραγούδι αφιερώνετε σε όσους σας εκτιμούν και σας αγαπούν;

Θα πω το τραγούδι της αγαπημένης μας Φιλιώς Πυργάκη «στο πανηγύρι σας αυτό…θα πω τραγούδια όμορφα το κέφι σας να φτιάξω όλες τις στενοχώριες σας στην άκρη να πετάξω.»