Έκλεισαν την Εθνική Οδό οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ – Κινητοποίηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση | dete

Έκλεισαν την Εθνική Οδό οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ - Κινητοποίηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση εργαζομένων στους ΟΤΑ Αχαΐας οι οποίοι νωρίτερα έκξλεισαν τον δρόμο την Πατρών - Κορίνθου έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου. Σε αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων στην Πατρών - Κορίνθου έχει καταλήξει η συμβολική διαμαρτυρία εργαζομένων στους ΟΤΑ Αχαΐας, που έγινε το πρωί στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ο αποκλεισμός, έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος, το οποίο καλείται η Τροχαία να διευθετήσει!

Νωρίτερα οι συγκεντρωμένοι, σήκωσαν πανό και διαμαρτυρήθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των υπαλλήλων στους ΟΤΑ.

 

Το Κλαδικό Συνδικάτο εργαζομένων στους Ο.Τ.Α ν. Αχαΐας, το Σωματείο Εργαζομένων Καθαριότητας, το Σωματείο Οδηγών - Χειριστών και η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, διεκδικούν

  • Παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας μέχρι την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων έργων και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.
  • Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους όταν τελειώσει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.
  • Μισθό σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ανάλογα την ειδικότητα. Να σταματήσει ο απαράδεκτος διαχωρισμός στο μεροκάματο με βάσει την ηλικία.
  • Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Προστασία της λαϊκής κατοικίας, κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας στα χέρια τραπεζίτη. Να σταματήσουν τώρα οι διακοπές ρεύματος από την ΔΕΗ σε οικογένειες που αντικειμενικά αδυνατούν να πληρώσουν.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε την ίδια στιγμή που οι παροχές προς τους ανέργους μειώνονται ο ΟΑΕΔ λειτουργεί όλο και πιο έντονα ως μηχανισμός ενίσχυσης των εργοδοτών νοικιάζοντας πάμφθηνους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις. Οι άνεργοι μετατρέπονται σε πάμφθηνο εργατικό δυναμικό, στον ευρύτερο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους συμβασιούχους των δήμων φέρει τη σφραγίδα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το μόνιμο προσωπικό των δήμων σταδιακά και μεθοδικά, κυρίως από το 2009 αντικαταστάθηκε από συμβασιούχους και εργαζόμενους μέσω προγραμμάτων που δουλεύουν σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας και με μισθούς πείνας. Τελικός τους στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών δομών.

Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στα ψέματα της κυβέρνησης για την ¨μεταμνημονιακή Ελλάδα¨. Η επόμενη μέρα θα είναι το ίδιο μαύρη για τους εργαζόμενους καθώς οι 700 μνημονιακοί νόμοι βρίσκονται σε ισχύ και εφαρμόζονται τσακίζοντας την ζωή μας.

Μοναδική λύση που υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στους δήμους:είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε δεν αποδεχόμαστε τίποτα ως μοιραίο, μόνιμοι και συμβασιούχοι σηκώνουμε το κεφάλι. Ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε με αγώνες. Όπως, την 8μηνη διάρκεια σύμβασης αντί του 5μήνου την αναγνώριση του δικαιώματος σε όλες τις άδειες (κανονικές, γονικές, αναρρωτικές κ.α.), την υποχρέωση των Δήμων να χορηγούν, ανάλογα με την υπηρεσία τα ατομικά μέσα προστασίας, το γάλα, τα αναγκαία εμβόλια κλπ. , την εργασία των συναδέλφων στην «κοινωφελή» σύμφωνα με το ωράριο των μονίμων συναδέλφων τους. Αυτά είναι κάποιες από τις κατακτήσεις, αποτέλεσμα του αγώνα που ξεκίνησαν προηγούμενοι συνάδελφοι μας και που οφείλουμε όλοι μαζί να τα πάμε παρά κάτω.

Το Κλαδικό Συνδικάτο προκηρύσσει στάση εργασίας την Τετάρτη 26/9 από τις 10.00 έως τις 14.00 και συγκέντρωση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 158, πάνω από το super market ΚΡΟΝΟΣ ) στις 10.30.

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και την Δημοτική Αρχή της Πάτρας να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ.

Οι Διοικήσεις των Σωματείων