Έγιναν… «καπνός» τα χρήματα για το νέο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας

26.09.2020 / 5:05
aitolias

Το… ετοιμόρροπο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης με ζωή περισσότερη του ενός αιώνα στεγάζει μέχρι και σήμερα τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αιτωλίας και το ζήτημα της μεταστέγασης απασχολεί για πάρα πολλά χρόνια τους αστυνομικούς κύκλους. Οι υπάλληλοι στο Μεσολόγγι, άλλωστε, έχουν εκφράσει πολλές φορές την δυσαρέσκειά τους για τις συνθήκες εργασίας.

Κτίριο για την μεταστέγαση της Διεύθυνσης έχει βρεθεί. Πρόκειται για τις παλιές αποθήκες της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών επί της οδού Ναυπάκτου που παραχωρήθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μάλιστα, για τη μεταστέγαση εκδόθηκε και η οικονομική άδεια, βρέθηκε ο ανάδοχος του έργου, έχει προχωρήσει η διαδικασία της δημοπράτησης και γενικότερα ξεπεράστηκαν όλες οι δυσκολίες. Όμως, η Αστυνομική Διεύθυνση εξακολουθεί να στεγάζεται στο ίδιο κτίριο…

Πλέον δεν υπάρχουν τα χρήματα

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας κ. Χρήστο Τέγα, όλες οι ενέργειες έγιναν αρκετά γρήγορα, βγήκαν οι οικοδομικές άδειες, μπήκαν τα χρήματα για να δημοπρατηθεί το έργο και στη συνέχεια έγιναν… καπνός καθώς δεν βρέθηκαν στον επόμενο προϋπολογισμό! Το ποσό που είχε εγκριθεί για το έργο ήταν 3.100.000 ευρώ.

«Το κτίριο της Α.Δ. Αιτωλίας είναι από τα πιο παλιά και σε χειρότερη κατάσταση από όλα τα κτίρια των Αστυνομικών Διευθύνσεων στην Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Τέγας.

Για το θέμα παρόλα αυτά δρομολογούνται εξελίξεις καθώς θα υπάρξουν και νέες συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες ενώ και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός, με δικές του ενέργειες προσπαθεί να «ξεμπλοκάρει» το ζήτημα της χρηματοδότησης.

Οι προσπάθειες για να βρεθούν τα χρήματα αναμένεται να κορυφωθούν τον επόμενο μήνα, με την ευχή όλων για ένα θετικό αποτέλεσμα.

agriniopress.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα