Άφαντο στα φαρμακεία της Πάτρας το αντιικό φάρμακο Tamiflu  | dete

Άφαντο στα φαρμακεία της Πάτρας το αντιικό φάρμακο Tamiflu 

Αφαντο και από τα ράφια των φαρμακείων της Πάτρας είναι το αντιικό φάρμακο Tamiflu καθώς η μεγάλη ζήτηση των τελευταίων ημερών ξεπερνάει κατά πολύ τη διαθεσιμότητα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά φαρμακοποιοί της αχαϊκής πρωτεύουσας μέσα σε μια εφημερία μπορεί και να υποχρεώνονται να διώχνουν 30 ίσως και παραπάνω άτομα που αναζητούν εναγωνίως το συγκεκριμένο φάρμακο.

Οι φαρμακοποιοί της πόλης αλλά και της περιφέρειας με τεράστια δυσκολία καταφέρνουν να βρουν ένα κουτάκι του Tamiflu το οποίο όμως «φεύγει» μέσα σε λίγα λεπτά με αποτέλεσμα και πάλι να βρίσκονται σε αναζήτηση για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.

Ασθενείς και γονείς παιδιών μπορεί να χρειαστεί να γυρίσουν όλη την πόλη για να καταφέρουν να εξασφαλίσουν, αν είναι τυχεροί, ένα κουτί του πολυπόθητου φαρμάκου το οποίο συνταγογραφούν κατά δεκάδες τις τελευταίες ημέρες οι γιατροί.

Η έξαρση της γρίπης που παρατηρείται εδώ και κάποιες ημέρες κάνει τους γιατρούς να γράφουν σε πάρα πολλούς ασθενείς, κυρίως σε παιδιά το εν λόγω σκεύασμα προκειμένου να είναι «καλυμμένοι» ωστόσο η μεγάλη πλειοψηφία των συνταγών δεν μπορεί να εκτελεστεί