Άρωμα Πάτρας στο ταξίδι Τσίπρα στην Κίνα | dete

Άρωμα Πάτρας στο ταξίδι Τσίπρα στην Κίνα

Σημαντικές επαφές με βασικό στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας- Κίνας θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Πεκίνο, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που ξεκίνησε από χθες και θα διαρκέσει μέχρι και την Δευτέρα 15 Μαΐου.
Το φιλόδοξο σχέδιο για την εμπορική σύνδεση της Ασίας με την Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών της κινεζικής κυβέρνησης για άνοιγμα προς τη Δύση και περιλαμβάνει σιδηροδρομικές γραμμές, αυτοκινητοδρόμους και λιμάνια.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός μεταφέρει προτάσεις επενδυτικών συνεργασιών, στις οποίες η Πάτρα φαίνεται ότι έχει τον δικό της ρόλο, υποστηρικτικά και συνεργατικά σε σχέση με το λιμάνι του Πειραιά.
Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να υπογράψει μνημόνιο με τον Κινέζο ομολόγου του, Li Keqiang όπου στο πεδίο των μεταφορών περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας-Πάτρας, ώστε να αξιοποιηθεί στο μάξιμουμ το λιμάνι της Πάτρας.
Οπως εξήγησε στην «Πελοπόννησο» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές, το ενδιαφέρον μεγάλων κινεζικών ομίλων για στρατηγικές επενδύσεις στα λιμάνια, τα αεροδρόμια, και τους σιδηροδρόμους της χώρας είναι πολύ μεγάλο και υπό αυτή την έννοια η Πάτρα μπορεί να προσβλέπει μελλοντικά σε θετικές εξελίξεις, εφόσον η νέα σιδηροδρομική γραμμή φτάσει έγκαιρα στην πόλη και συνδεθεί με το νέο λιμάνι.