Άρθρο του Δημήτρη Γιαννόπουλου: Τουρισμός στην Πάτρα-Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες

Με έκπληξη διάβασα τις δηλώσεις του επικεφαλής μιας επιμελητηριακής παράταξης που συμμετέχει στις εκλογές, πως οι 50.000 τουρίστες στη Πάτρα είναι ψίχουλα μπροστά στο σύνολο των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή και αντίστοιχα τη Ζάκυνθο. Λες και προηγουμένως τους είχαμε… Ο κύριος είναι έξω από την πραγματικότητα. Ζει σε άλλο αστερισμό! Δεν έχει γνώση για τον τουρισμό αλλά εκφράζει άποψη, εντελώς ανεύθυνη, συγκρίνοντας ανόμοια πράγματα.

Το πρόγραμμα Culture & Shopping του Επιμελητηρίου Αχαΐας στο οποίο συμμετείχα 4 χρόνια, συνεργάστηκε με τους τέσσερεις tour operators και τους έπεισε να φέρουν τους τουρίστες στην Πάτρα. Οι tour operators είχαν, για δικούς τους λόγους, άλλους προορισμούς και επέλεξαν να βάλουν την Πάτρα στο πρόγραμμά τους σαν ελκυστικό προορισμό. Φέρνοντας έτσι τους τουρίστες τους, από τα ξενοδοχεία της Αχαΐας και τους όμορους νομούς, στην πόλη μας. Αν δεν υπήρχε το πρόγραμμα αυτό και με την αλλαγή της θέσης του νέου λιμανιού, δεν θα βλέπαμε τουρίστα ούτε για δείγμα.

Στο παρελθόν ντρεπόμουν όταν μου ζητούσε κάποιος τουρίστας ένα χάρτη στο κατάστημά μου και δεν είχαμε τίποτα να δείξουμε για την πόλη μας. Μέσα από το πρόγραμμα Culture & Shopping είχα χάρτες σε 5 γλώσσες να μοιράζω στο κατάστημά μου. Και με τον χάρτη αυτό είχα και πελάτες από τα ξενοδοχεία της περιοχής. Εγώ αυτό, το λέω έργο με αποτέλεσμα! Γι’ αυτό συμμετείχα και θα συμμετέχω και στο μέλλον.

Θα πρότεινα τη συνεργασία και των άλλων φορέων της πόλης, Περιφέρεια, Δήμος, Λιμάνι, στην προσπάθεια του Επιμελητηρίου να κάνει την Πάτρα τουριστικό προορισμό με τα ανάλογα οικονομικά οφέλη για όλους μας.

Όποιος κύριος ενδιαφέρεται για το Επιμελητήριο θα πρέπει να έχει συγκεκριμένες προτάσεις για το πως ακριβώς αυτό το αποτέλεσμα θα μπορούσε να γίνει καλύτερο. Με γενικότητες και με λόγια δεν έρχονται τουρίστες...

Έχει ο συγκεκριμένος κύριος υποψήφιος κάποια πρόταση για να έλθουν επί πλέον τουρίστες στην Πάτρα, εκτός από κριτική ?

Να μας τις καταθέσει σήμερα και όχι κατόπιν εορτής.