Άννα Κορακάκη – Ξεσπά η μητέρα της: “Προπονείται σε νταμάρια!” | dete

Άννα Κορακάκη - Ξεσπά η μητέρα της: "Προπονείται σε νταμάρια!"

Η Άννα Κορακάκη έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία της ελληνικής σκοποβολής. Έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά Ολυμπιακό μετάλλιο μετά από 96 χρόνια. Άλλα όπως συμβαίνει πάντα, έπρεπε να ανέβει τον προσωπικό της Γολγοθά!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα των 10 μέτρων με αεροβόλο πιστόλι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Για να φτάσει ως την καταξίωση έπρεπε να περάσει δια πυρός και σιδήρου, όπως αποκάλυψε η μητέρα της μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Είμαι πολύ περήφανη. Η επιτυχία ήρθε από σκληρή δουλειά από την κόρη και το σύζυγό μου (σ.σ. ο πατέρας της είναι και προπονητής της). Είναι δικαίωση των κόπων τους για όλη την προσπάθεια που κατέβαλαν όλο αυτό τον καιρό. Οι δυσκολότεροι αγώνες δόθηκαν εκτός αγωνιστικών χώρων. Για να μην πω μηδενική, η στήριξη από την πολιτεία ήταν ελάχιστη. Κάποιες στιγμές έπρεπε να παλέψουμε για τα αυτονόητα και έπρεπε να δοθούν σκληρές μάχες γι’ αυτό. Για τα 25 μέτρα δεν υπάρχει καν σκοπευτήριο, προπονείται σε ένα νταμάρι. Για πολλά χρόνια ο άντρας μου δεν μπορούσε να συνοδεύει την κόρη μας στους αγώνες», είπε η Φωτεινή Χριστοδούλου.

Η μητέρα της χάλκινης Ολυμπιονίκη αποκάλυψε πως ο αγώνας της Άννας συνεχίζεται και δεν σταματά στο... τρίτο σκαλί του βάθρου. «Επικοινωνούμε συχνά από χθες. Είναι ευτυχισμένη, αλλά έχει έναν ακόμη αγώνα μπροστά της και συνεχίζει το πρόγραμμα προετοιμασίας. Η Άννα έδειξε μεγάλη αφοσίωση στο άθλημα, δούλεψε πολύ μεθοδικά για πολύ καιρό και το αποτέλεσμα δικαιώνει τους κόπους της».

Συγχρόνως αποκάλυψε ότι η νεαρή Ολυμπιονίκης γι’ αλλού... ξεκίνησε κι αλλού η ζωή την πήγε! «Ξεκίνησε το στίβο, αλλά κάποια σωματικά εμπόδια την έφεραν εκτός και ο μπαμπάς της την έφερε στη σκοποβολή. Στην αρχή δεν ενθουσιάστηκε, αλλά μετά τις πρώτες προπονήσεις τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά και ο μπαμπάς της είπε πως αν δουλέψει σε λίγα χρόνια θα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια ή Ολυμπιονίκης».

Η Κορακάκη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στη σκοποβολή μετά το 1920, όταν στους Αγώνες της Αμβέρσας, η εθνική ομάδα των ανδρών είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο στο αυτόματο πιστόλι 30μ.

Πηγή: ert.gr
Φωτογραφίες: Reuters