Άμστερνταμ: Χωρίς βαθιές ανάσες και φιλιά το σεξ στους οίκους ανοχής | dete

Άμστερνταμ: Χωρίς βαθιές ανάσες και φιλιά το σεξ στους οίκους ανοχής

Τα «Κόκκινα Φανάρια» στο Άμστερνταμ ή αλλιώς η περιοχή «Red Light District», που φιλοξενούνται πολλά sex shops, οίκοι ανοχής και στριπτιζάδικα άνοιξαν ξανά, έπειτα από το αυστηρό lockdown περίπου πέντε μηνών λόγω του νέου κορωνοιού.
Αν και αρχικά η κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε είχε ανακοινώσει ότι, οι οίκοι ανοχής θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι τον Σεπτέμβριο, λόγω των σταθερά χαμηλών κρουσμάτων του ιού στη χώρα αποφασίστηκε να τεθούν σε λειτουργία αρκετά νωρίτερα.
Ωστόσο, η επαναλειτουργία των χώρων του συγκεκριμένου τομέα γίνεται με βάση έκτακτους κανόνες και ρυθμίσεις, ώστε οι εργαζόμενοι του σεξ να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο που διατρέχουν να μολυνθούν από τον κορωνοϊό.
Στις οδηγίες του υπουργείου Υγείας της χώρας αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι οι εργαζόμενοι δεν θα παίρνουν βαθιές ανάσες και δεν θα φιλιούνται με τους πελάτες εν ώρα εργασίας...
«Κατά τη διάρκεια του lockdown πολλοί εργαζόμενοι του σεξ βρέθηκαν αντιμέτωποι με οικονομικά προβλήματα λόγω της έλλειψης μέριμνας από το κράτος για το συγκεκριμένο επάγγελμα, επομένως είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε στην εργασία μας», δήλωσε η Ρουμάνα πρόεδρος του συνδικάτου των «Κόκκινων Φαναριών», η 34χρονη Φελίτσια Αννα στη βρετανική εφημερίδα Guardian.
Αν και, όπως ανέφερε, «υπήρχε ο φόβος ότι οι πελάτες θα ήταν σε μεγάλο βαθμό λιγότεροι, εφόσον οι περισσότεροι ήταν τουρίστες και το Άμστερνταμ εξακολουθεί να έχει απαγορευτικό σε πολλές χώρες».
«Ωστόσο, ρώτησα συναδέλφους και μου είπαν ότι υπάρχει δουλειά», όπως επισημαίνει στην βρετανική εφημερίδα.