Άλλο πρόσφυγας και άλλο μετανάστης | dete

Άλλο πρόσφυγας και άλλο μετανάστης

Του Τάκη Αντωνακόπουλου

Ο πρόσφυγας είναι κυρίως θύμα πολέμου και προσφεύγει σε φιλόξενες χώρες για να σωθεί, να επιβιώσει. Ο μετανάστης είναι κυνηγός καλύτερης τύχης (οικονομικής).

   Ο πρώτος εγκαταλείπει την εστία του κυνηγημένος από την κλαγγή των όπλων και των φονικών βομβαρδισμών. Ο δεύτερος ξεριζώνεται από τον τόπο του αναζητώντας το χρήμα.

   Όταν μητέρες με μικρά παιδιά κτυπούν την πόρτα σου την ανοίγεις, δεν την κρατάς κλειστή ανάλγητος στον αβάσταχτο πόνο τους.

   Στην περίπτωση αυτή δεν έχει θέση ο ρατσισμός ούτε τα φοβικά σύνδρομα.

   Λες το όχι μόνο σε κλειστές δομές, όπως εκείνη του Επιταλίου. Εκεί μπορείς να διακατέχεσαι από ακτιβισμό και να μάχεσαι για την αποτροπή μιας τέτοιας ολόκληρης κλειστής δομής μεταναστών, όπως έπραξε προσωπικά ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος. Να μην το ξεχνάμε αυτό.

   Η φιλοξενία μητέρων με μικρά παιδιά, ενώ δεν ενοχλεί, προσφέρει ωφελήματα, όπως εν προκειμένω στο Παλαιό Νοσοκομείο Πύργου, που καταρρέει από την εγκατάλειψη των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών. Τα ωφελήματα είναι: Η αναστήλωση του καταρρέοντος κτιριακού συγκροτήματος, η εργασία 25 και πλέον ανέργων ( η ανεργία στην πόλη μας έχει κτυπήσει ταβάνι) και η κυκλοφορία ζεστού χρήματος στην αιμάσσουσα  αγορά του Πύργου για τροφοδοσία και άλλες βασικές ανάγκες των φιλοξενουμένων, με χρήμα ευρωπαϊκό και εθνικό, δεν μπορούμε να παραβλέπουμε όλα αυτά.

   Εξάλλου είμαστε  Χριστιανοί και κατοικούμε στον ολυμπιακό τόπο του Ξένιου Δία.

   Ο οξυδερκής και πάντοτε επισπεύδων ως Προμηθεύς φιλόστοργος Μητροπολίτης μας κ.κ.Γερμανός, αυτό έπραξε κατά θεϊκήν εντολήν και ουδείς τόλμησε να βγάλει ένα κιχ(!) και πολύ σωστά!

  Δεν συνέβη όμως το ίδιο στο Δήμο Πύργου, όπου μέρος της Αντιπολίτευσης ξέσπασε με υβριστικούς λόγους στα Μ.Μ.Ε. παρά το γεγονός ότι ο Δήμαρχος απέσυρε το θέμα- ως μη υπάρχον), μπροστά στη λυσσαλέα αντίδραση των αντιφρονούντων.

   Να πως η πόλη του Πύργου παραμένει ουραγός στη λίστα της ανάπτυξης και πρωτοπόρος στη λίστα της ανεργίας και της φτώχειας.

   Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι συνέλθετε, συνεννοηθείτε, ενωθείτε, καταθέσατε τις διαφορετικές προτάσεις σας με στόχο τη σύνθεση των βέλτιστων αποφάσεων. Ναι, λογικευτείτε, γιατί χανόμαστε…

   Η κοινωνία με άγρυπνο μάτι, σας παρακολουθεί, κρίνει, συγκρίνει, επιλέγει ή απορρίπτει.

   Αφήστε κατά μέρος τη στείρα αντιπαλότητα.