Χωρίς Κ.Ο. ο Πάνος Καμμένος – Ποιοι στηρίζουν Τσίπρα στην ψήφο εμπιστοσύνης | dete

Χωρίς Κ.Ο. ο Πάνος Καμμένος – Ποιοι στηρίζουν Τσίπρα στην ψήφο εμπιστοσύνης

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης καθώς η Έλενα Κουντουρά, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο Βασίλης Κόκκαλης, ο Κώστας Ζουράρις, η Κατερίνα Παπακώστα και ο Σπύρος Δανέλλης θα δώσουν την θετική τους ψήφο στον Αλέξη Τσίπρα. Πρόβλημα υπάρχει με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος θα εγχειριστεί αυτή την εβδομάδα και άρα κανείς δεν ξέρει πως θα πάει να ψηφίσει.

Μετά απ’ όλες αυτές τις τοποθετήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ και την θέση του ότι όποιος ψηφίσει υπέρ της ψήφου εμπιστοσύνης θα διαγραφεί, όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες ο πρώην συνεργάτης του πρωθυπουργού θα αναγκαστεί να διαγράψει τουλάχιστον τέσσερα (Παπαχριστόπουλο, Κουντουρά, Κόκκαλη και Χρυσοβελώνη) στελέχη του κόμματος του.

Με βάση λοιπόν την διαδικασία που θα ακολουθηθεί αύριο αναμένεται να παραιτηθεί επισήμως ο Πάνος Καμμένος και να τοποθετηθεί  ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Η ορκωμοσία του δεν αποκλείεται να γίνει αύριο το απόγευμα ή την Τρίτη το πρωί. Την Τρίτη ξεκινάει και η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη το βράδυ. Την επομένη, δηλαδή την Παρασκευή, το πρωί ο πρωθυπουργός θα καταθέσει για συζήτηση την συμφωνία των Πρεσπών η οποία θα συζητηθεί σε τρεις συνεδριάσεις. Κανείς δεν γνωρίζει εάν αυτές οι συνεδριάσεις θα διαρκέσουν τρεις μέρες ή μιάμιση μέρα καθώς η κυβέρνηση μπορεί εάν θέλει να ορίσει την δυο συζητήσεις σε μια μέρα και άλλη μία την επόμενη.

Αν τελικά η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιστοσύνης ολοκληρωθεί την Τετάρτη το βράδυ, τότε όλα δείχνουν ότι η ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών θα γίνει νωρίτερα.