Χτυπούν υπουργικές πόρτες Φαρμάκης και Πελετίδης | dete

Χτυπούν υπουργικές πόρτες Φαρμάκης και Πελετίδης

Συνεργασία για θέματα της Πάτρας που χρειάζονται επαναβεβαίωση από τη νέα κυβέρνηση είχαν χθες ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης. Ο Ν. Φαρμάκης ανέλαβε την υποχρέωση να ζητήσει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη εντός του Οκτωβρίου.
Δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις για το περιερχόμενο της συζήτησης. Ωστόσο, αυτό που πληροφορήθηκε η «Π» ήταν πως είχε τον χαρακτήρα της συνάντησης εργασίας, κάτι το οποίο είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στο Ν. Φαρμάκη και τον Κ. Πελετίδη στην εθιμοτυπική επίσκεψη που έκανε ο νέος περιφερειάρχης στο δήμαρχο Πατρέων.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι συζητήθηκαν θέματα της Πάτρας για τα οποία υπάρχουν προθεσμίες και θα πρέπει να διερευνηθεί εάν υπάρχει ρεαλιστικό υπόβαθρο ως προς την υλοποίησή τους ή όχι.
Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η υπόθεση της μετατροπής του Λαδόπουλου σε νέο διοικητήριο. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δώσει την εντύπωση ότι το θέμα είναι τελειωμένο. Η πραγματική εικόνα φαίνεται να είναι διαφορετική, καθώς εκτιμάται από τους φορείς ότι οι προφορικές υποσχέσεις δεν υποκαθιστούν τις μελέτες και τις εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις.
Στόχος, λοιπόν, είναι να διερευνηθεί καταρχάς ποια είναι η πολιτική βούληση της νέας κυβέρνησης και στη συνέχεια να συμφωνηθούν τα βήματα που πρέπει να γίνουν για να περάσει το θέμα της παλιάς χαρτοβιομηχανίας από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση. Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια της υπόθεσης θα είναι ο τρόπος υλοποίησης.
Η νέα κυβέρνηση όχι μόνο δεν διαφωνεί με τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (αν επιλέξει αυτή την μέθοδο για να υλοποιήσει το εγχείρημα), αλλά τις ευνοεί. Αντιθέτως, ο Δήμος είναι υπέρ της κατασκευής υποδομών με δημόσιες δαπάνες.
Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από τη δημοτική αρχή και για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο θα βρει η Πάτρα μπροστά της. Καμία από τις πλευρές δεν θέλησε να κάνει έστω και διαρροή για όσα διαμείφθηκαν.