«Χρυσάφι» η βενζίνη και στην Πάτρα | dete

«Χρυσάφι» η βενζίνη και στην Πάτρα

Οι Έλληνες θα πρέπει να το σκεφτούν καλά πριν ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους για διακοπές μιας και θα χρειαστεί να πληρώσουν χρυσάφι την βενζίνη για το όχημα τους.

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού με τον υδράργυρο να έχει χτυπήσει κόκκινο. Ωστόσο οι Έλληνες θα πρέπει να το σκεφτούν καλά πριν ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους για διακοπές μιας και θα χρειαστεί να πληρώσουν χρυσάφι την βενζίνη για το όχημα τους.

Ανοδική είναι η πορεία της τιμής των καυσίμων. Στην Αχαΐα ήδη η απλή αμόλυβδη έχει επανέλθει σταθερά σε επίπεδα πάνω από 1,60 ευρώ.

Ήδη η αμόλυβδη βενζίνη έχει «σκαρφαλώσει » στους τουριστικούς προορισμούς στα 2 ευρώ το λίτρο. Μάλιστα όπως όλα δείχνουν και επιβεβαιώνουν οι βενζινοπώλες με τα στοιχεία που υπάρχουν έως και σήμερα το καλοκαίρι στα νησιά θα υπάρξει έκρηξη στις τιμές των καυσίμων και οι καταναλωτές θα πρέπει είτε να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη είτε να τραβήξουν χειρόφρενο.

Οι Κυκλάδες, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα φαίνεται να είναι τα ακριβότερα μιας και η βενζίνη εκεί πωλείται ακόμη και μόλις ένα λεπτό κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο. Στα Επτάνησα η εικόνα είναι λίγο καλύτερη με την ακριβότερη βενζίνη να εντοπίζεται στην Κεφαλονιά όπου η τιμή εκτοξεύεται στο 1,85 ευρώ το λίτρο. Ακολουθεί η Ζάκυνθος με 1,799 , η Κέρκυρα 1,783 και τέλος η Λευκάδα με 1,768.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – Τιμή: 1,850

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Τιμή: 1,799

ΚΕΡΚΥΡΑ – Τιμή: 1,783

ΛΕΥΚΑΔΑ – Τιμή: 1,768

ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 1,813 και 2,003 για αμόλυβδη 100 οκτανίων

ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 1,729 και 1,924 για αμόλυβδη 100 οκτανίων

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως από τις αρχές Ιούλιου έως και σήμερα σε πανελλαδικό επίπεδο η μέση τιμή της βενζίνης αυξήθηκε 5,7 λεπτά το λίτρο παρόλο που η διεθνής τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί. Στην Αττική , οι τιμές ξεκινούν από το 1,579 και καταλήγουν στο 1,799 ευρώ/λίτρο με τους περισσότερους οδηγούς ΙΧ να την θεωρούν ακριβή. Για άλλους το έξοδο αυτό είναι ένα «αναγκαίο κακό», ενώ υπάρχουν και εκείνοι που ήδη αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για τις μετακινήσεις τους. Μάλιστα δεν λείπουν και εκείνοι που δεν παίρνουν μαζί το αυτοκίνητο στις διακοπές για να μην μπουν σε επιπλέον έξοδα.

Η τιμή της βενζίνης είναι ακριβή και για τους ξένους επισκέπτες. Η Ελλάδα άλλωστε βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην κατάταξη των ευρωπαϊκών κρατών με την ακριβότερη βενζίνη, με τη μέση τιμή της να κυμαίνεται στα 1,83 δολάρια το λίτρο ενώ οι μόνες χώρες που την ξεπερνούν σε ακρίβεια είναι η Ισλανδία , η Νορβηγία, και οι Κάτω Χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι την πιο φθηνή βενζίνη την έχει η Ρωσία με 0,72 ευρώ το λίτρο.

Χαρακτηριστική εικόνα των τιμών μέσα στην Πάτρα μας δίνει το fuelgr. Από τους χάρτες μπορείτε να διαπιστώσετε ότι η τιμή της απλής αμόλυβδης βρίσκεται από 1,60 ευρώ το λίτρο.

βενζίνη
βενζίνη