Χριστουγεννιάτικα ντου της Εφορίας -Ποιους στοχεύουν, τα πρόστιμα | dete

Χριστουγεννιάτικα ντου της Εφορίας -Ποιους στοχεύουν, τα πρόστιμα

 

Οι εφοριακοί ετοιμάζονται να ντυθούν Αϊ Βασίληδες και να μοιράσουν άφθονα πρόστιμα, κάνοντας αρχή μέσα στο Σαββατοκύριακο, που σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Αυτή τη φορά τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ, που θα «χτενίσουν» τη Χριστουγεννιάτικη αγορά, θα έχουν στο σακούλι τους και τις νέες «καμπάνες», που συμπεριλήφθηκαν στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο και προβλέπουν πρόστιμο 500 ευρώ ανά έλεγχο, για όσους εκδίδουν αποδείξεις από αδήλωτους φορολογικούς μηχανισμούς, κοινώς από ταμειακές- «μαϊμού». Πρώτος στόχος- ως είθισται- είναι ο κλάδος της εστίασης, που αυτές τις ημέρες έχει την τιμητική του. Εστιατόρια, ταβέρνες, μπαρ, μεγάλες πίστες, θα δεχθούν επισκέψεις κατά κύματα από κλιμάκια εφοριακών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα εφαρμοστεί η μέθοδος του repeat. Έτσι, όσες επιχειρήσεις πιάστηκαν πρόσφατα στην τσιμπίδα, με κραυγαλέα παραβατικότητα και έκλεισαν για 48 ώρες, θα ελεγχθούν εκ νέου κατά προτεραιότητα. Στο στόχαστρο μπαίνουν, επίσης, ξενοδοχεία και πανσιόν, όχι μόνο στα γνωστά χειμερινά θέρετρα της Περιφέρειας, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας ή μεγάλων πόλεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα εφαρμοστεί πάλι η τακτική, που απέδωσε καρπούς και το περασμένο και το περσινό καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, μέσω των ειδικών ηλεκτρονικών σελίδων, που γίνονται κρατήσεις, αλλά και με τηλεφωνικές επαφές ως πελάτες, εφοριακοί θα ελέγχουν την πληρότητα των μονάδων και τις μέσες τιμές δωματίων. Στην επόμενη φάση, είτε θα γίνονται επιτόπιοι προληπτικοί έλεγχοι.