Χρηστίδης: “Προβληματική η συμφωνία των Πρεσπών” | dete

Χρηστίδης: "Προβληματική η συμφωνία των Πρεσπών"

Δε θεωρούμε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια συμφωνία που μας εξασφαλίζει, είναι μια συμφωνία προβληματική», σχολίασε, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης. Υπερασπιζόμενος τη στάση του ΚΙΝΑΛ στο ονοματολογικό, πρόσθεσε:

«Οι προκλήσεις που μπήκαν στην πορεία και από τον κ. Ζάεφ και από μια σειρά παραγόντων αλλά και η ανάγκη κάποιων βουλευτών για τροποποιήσεις επιβεβαιώνουν τη Φώφη Γεννηματά στο ότι η συμφωνία δημιουργεί πιο πολλά προβλήματα παρά λύνει. Εκτός από τα ζητήματα της ιθαγένειας, της γλώσσας, στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει μεγάλο ζήτημα με τα εμπορικά σήματα και αυτή είναι μια πρόκληση την οποία οφείλουμε να δούμε γιατί αφορά τη ζώσα οικονομία».

Mάλιστα, ξεχώρισε τη θέση του ΚΙΝΑΛ από της ΝΔ: «Έχουμε ριζικά διαφορετική άποψη και από τη ΝΔ η οποία εκ των προτέρων άλλαξε τη γραμμή της και είπε ότι δε θα ψηφίσει οποιαδήποτε συμφωνία. Εμείς θέλουμε συμφωνία με τους γείτονές μας, θέλουμε να υπάρχει διπλωματική οδός αυτό όμως που θέλουμε είναι η Ελλάδα των επόμενων γενεών να συνεχίσει να είναι κυρίαρχη στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη αυτό δε διασφαλίζεται όταν υπάρχει αμφιβολία για το ποιος είναι Μακεδόνας».