ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: «Με πέταξε έξω, όμως η δουλειά μου δεν σταμάτησε. Κατέγραψα τις απόψεις του και τις μετέδωσα» | dete

ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: "Με πέταξε έξω, όμως η δουλειά μου δεν σταμάτησε. Κατέγραψα τις απόψεις του και τις μετέδωσα"

Η απάντηση του δημοσιογράφου του SUPER B Χρήστου Ξάνθη για το επεισόδιο στην Αγορά Αργύρη κατά την διάρκεια εκδήλωση του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη:

"Αναλογιζόμενος τα επεισόδιο στην Αγορά Αργύρη κατά την διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης της «Mέρα25» και της εκδίωξης τόσου εμού όσο και του Περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού «SUPER B» από την εκδήλωση του κ. Βαρουφάκη οφείλω να σημειώσω ορισμένα αδιαμφισβήτητα γεγονότα.
Ο κ. Βαρουφάκης έγινε ευρύτερα γνωστός στους Έλληνες λόγω των σχεδόν καθημερινών συνδέσεων μέσω Skype σε πρωινές ενημερωτικές εκπομπές , όπου έκανε πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις. Άρα, ο κ. Βαρουφάκης γνωρίζει καλύτερα από πολλούς τι σημαίνει καθυστέρηση στον ήχο καθώς και άλλα ζητήματα που πιθανόν να υπάρξουν στις ζωντανές συνδέσεις. Αυτά, για την … δήθεν διακοπή του λόγου του, ενώ στην πραγματικότητα του έγινε ερώτηση από τον δημοσιογράφο.
Όσο για την δήθεν δεύτερη διακοπή του με χαρακτηρίζει «οχληρή παρουσία»… Οχληρή παρουσία δεν ήμουν και υπάρχουν και τα ανάλογα βίντεο που το αποδεικνύουν. Και σίγουρα δεν ήμουν και δεν είμαι κ. Βαρουφάκη, ΟΚΝΗΡΗ παρουσία. Εγώ καταβάλλω το μέγιστο δυνατό των δυνατοτήτων μου για να ολοκληρώσω το ρεπορτάζ. Για να μεταφέρω όλες τις απόψεις και τις θέσεις όλων. Δεν γνωρίζω τον κ. Βαρουφάκη και σε καμία περίπτωση δεν θα προκαλούσα φασαρία για να τον ενοχλήσω. Και εγώ όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που βρίσκονταν στην αίθουσα θέλαμε να μεταφέρουμε τις θέσεις του. Να καταγράψουμε το ρεπορτάζ. Η κοινωνία της Πάτρας είναι και μεγάλη και μικρή και ο καθένας μας έχει διαγράψει την πορεία του στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Οφείλω όμως να σημειώσω και κάτι τελευταίο.

Σε δημόσιο χώρο με ανοικτές θύρες δεν χρειάζομαι να ζητήσω άδεια από κανέναν για να κάνω το ρεπορτάζ μου.
Τέλος, δεν έχω λέξεις για να χαρακτηρίσω την στάση του εκπροσώπου τύπου του κ. Βαρουφάκη. Όπως μου είπε ο ίδιος είναι πολύ αρχαιότερος δημοσιογράφος από μένα. Να το σεβαστώ αλλά οφείλω να ρωτήσω, από πότε δημοσιογράφος βουτάει από το μπράτσο συναδέλφους δημοσιογράφους και τους πετά έξω από εκδηλώσεις; Αυτή είναι η ηθική του κόμματος απέναντι στα μέσα ενημέρωσης; Αυτή την ηθική προτείνει και πρεσβεύει και ο κ. Βαρουφάκης;
Ως δημοσιοογράφος που ενημερώνει το κοινό του, παρακολούθησα την εκδήλωση και κάλυψα πλήρως το πολιτικό ρεπορτάζ. Και μετέδωσα τις θέσεις του κ. Βαρουφάκη. Ανεξάρτητα απο το επεισόδιο...."