Φωτήλας: Τι ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες το 2019; | dete

Φωτήλας: Τι ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες το 2019;

Απαντήσεις σχετικά με το πότε και πόσα χρήματα θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων το 2019 ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Αχαΐας και Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας.

Παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε το 2018 η ρύθμιση για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% μεσοσταθμικά, οι ιδιοκτήτες ακόμη δε γνωρίζουν τι θα πληρώσουν το 2019, καθώς μέχρι σήμερα με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και για προεκλογικούς λόγους, δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος που να αναφέρει τον τρόπο μείωσης του ΕΝΦΙΑ – αυτού που ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προ του 2015 διατυμπάνιζε όπου βρισκόταν και όπου στεκόταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός πότε θα εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος και πότε θα γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες τι θα πληρώσουν το 2019.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
Προς τον Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: Τι ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες το 2019;

Παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε το 2018 η ρύθμιση για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% μεσοσταθμικά, οι ιδιοκτήτες ακόμη δε γνωρίζουν τι θα πληρώσουν το 2019, καθώς μέχρι σήμερα με ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών και για προεκλογικούς λόγους, δεν έχει εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος που να αναφέρει τον τρόπο μείωσης του ΕΝΦΙΑ – αυτού που ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προ του 2015 διατυμπάνιζε όπου βρισκόταν και όπου στεκόταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει. Κατόπιν τούτου ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Για ποιους λόγους μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί η εγκύκλιος που να αναφέρει τον τρόπο μείωσης του ΕΝΦΙΑ;

2. Πότε θα γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες τι θα πληρώσουν το 2019;

Ο ερωτών βουλευτής

Ιάσονας Φωτήλας
Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας