Υπόθεση Novartis: Στις φυλακές ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Πατρών Ν. Μανιαδάκης | dete

Υπόθεση Novartis: Στις φυλακές ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Πατρών Ν. Μανιαδάκης

Ραγδαίες είναι εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis, την οποία έρευνα η  Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα ξημερώματα συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λίγο πριν επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για τη Μαδρίτη, ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου του Ρίου Νίκος Μανιαδάκης.

Ο κατηγορούμενος είχε διατελέσει σύμβουλος πρώην υπουργών Υγείας, Λοβέρδου, Σαλμά, Βορίδη και Γεωργιάδη και που επίσης βρίσκονται στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών για την ίδια υπόθεση.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να ήταν ένας από τους 3 προστατευόμενους μάρτυρες. Ωστόσο κατά τις ίδιες πληροφορίες από την έρευνα που διεξάγεται προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Το γεγονός αυτό οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50.

Ο Νίκος Μανιαδάκης, επιχείρησε να φύγει από τη την Ελλάδα χθες το βράδυ, μετακομίζοντας εν κρυπτώ, σύμφωνα με τις αρχές μαζί με όλη του την οικογένεια.  Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από τις διωκτικές αρχές σήμανε συναγερμός και διατάχθηκε η απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα ενώ παρέδωσε και το διαβατήριο του.