Υπόθεση Novartis – Εισαγγελικό αίτημα για άρση ασυλίας του Λοβέρδου | dete

Υπόθεση Novartis - Εισαγγελικό αίτημα για άρση ασυλίας του Λοβέρδου

Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει σκέλος της δικογραφίας για την υπόθεση της Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο.

Οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς μετά από πολύμηνη έρευνα ζητούν την άρση ασυλίας για τον πρώην υπουργό, προκειμένου να τον καλέσουν σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Στο αρχείο πηγαίνει η υπόθεση το σκέλος της υπόθεσης για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο, με την επιφύλαξη ότι μπορεί να υπάρξουν στοιχεία στο μέλλον.

Ταυτόχρονα, η έρευνα συνεχίζεται για πέντε πολιτικά πρόσωπα. Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποσταλούν κλήσεις και σε περισσότερα από 20 μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη επιτροπών και στελέχη διαφημιστικής εταιρίας, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν ως ύποπτοι για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος κατά περίσταση.