Τσίπρας στα περιφερειακά κανάλια: “Έστω και με μια παραπάνω ψήφο πάμε για κυβέρνηση” | dete

Τσίπρας στα περιφερειακά κανάλια: "Έστω και με μια παραπάνω ψήφο πάμε για κυβέρνηση"

"Εμείς εάν νικήσουμε έστω και με μια ψήφο διαφορά θα κάνουμε κυβέρνηση στις 8 Ιουλίου» δήλωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στα περιφερειακά κανάλια.

Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε για μια ακόμη φορά ότι η κάλπη των εθνικών εκλογών είναι άδεια, δεν θα έχει μέσα το +9,5% της ΝΔ, και σημείωσε ότι δεν ήταν συντριβή το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. «Ήταν ένα μήνυμα δυσαρέσκειας» σημείωσε και πρόσθεσε πως μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης σε πολύ δύσκολες συνθήκες, το να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 26% στο 24% δεν είναι συντριπτικό, ούτε συντριβή.

«Ο ρεαλιστικός στόχος για το ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανατροπή και η νίκη έστω και με μια ψήφο» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επανέλαβε πως η ΝΔ στοχεύει σε μια νέα μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό η οποία θα οδηγήσει μαύρη τρύπα και νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι η μεσαία τάξη επί ΣΥΡΙΖΑ είχε ετήσια αύξηση 600 περίπου ευρώ, 630, τουλάχιστον το 2015, 2016 και 2017 ενώ στο ίδιο μοτίβο ήταν και οι απαντήσεις του για την εγκληματικότητα. «Η αναλογία ανάμεσα στα κρούσματα βαριάς παραβατικότητας και ελαφριάς παραβατικότητας, ενώ εάν θέλουμε να πούμε την αλήθεια έχει μειωθεί... Από το 65 – 35 που ήταν βαριάς παραβατικότητας, τώρα έχουμε πάει σε αντιστροφή. Έχουμε ελαφριά παραβατικότητα και η βαριά παραβατικότητα έχει μειωθεί» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος του Κώστα Καραμανλή για την πολιτική που ακολούθησε η ΝΔ στο Σκοπιανό και κατηγόρησε για υποκρισία τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς όπως σημείωσε «με τη Συμφωνία στο άρθρο 7 κερδίσαμε την αναγνώριση της ελληνικότητας της αρχαίας Μακεδονίας».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι λόγω της εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ η Τουρκία είναι με την πλάτη στον τοίχο, όχι σε θέση ισχύος και γι’ αυτό και κάνει σπασμωδικές κινήσεις.  Τέλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι το σημερινό κόμμα που είναι η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι ένα κόμμα που δουλεύει για να γίνει ο γιος του κ. Μητσοτάκη, πρωθυπουργός.

«Δουλεύουν σήμερα οι πολιτικοί απόγονοι του Ανδρέα για να κάνουν Πρωθυπουργό τον γιο του «εφιάλτη» -έτσι τον έλεγε τότε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, δεν θα το κρίνω αν ήταν σωστό ή όχι, αλλά έτσι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου για τον κ. Μητσοτάκη τότε για τον αείμνηστο- αυτό είναι κάτι που εμένα με ξεπερνά» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη: