Τσίπρας: «Τελείωσε η περίοδος χάριτος και οι ευγένειες» προειδοποιεί τον Μητσοτάκη | dete

Τσίπρας: «Τελείωσε η περίοδος χάριτος και οι ευγένειες» προειδοποιεί τον Μητσοτάκη

Αίσθηση προκάλεσε το κλείσιμο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, στο οποίο επιτέθηκε με δριμύτητα.

Ο τέως πρωθυπουργός προειδοποίησε την κυβέρνηση πως μετά την πάροδο του ορόσημου« των 100 πρώτων ημερών, για τον ΣΥΡΙΖΑ, τελείωσε η περίοδος χάριτος προς την κυβέρνηση και οι ευγένειες.

Παρά το γεγονός ότι η πρώτη δημοσκόπηση (της Pulse για τον ΣΚΑΪ) μετά τις 100 πρώτες ημέρες για την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι θετικές για την κυβέρνηση και δείχνουν την διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις 13,5 μονάδες - ή ίσως ακριβώς γι' αυτό - ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να στείλει μήνυμα προς το εσωτερικό κυρίως του κόμματός του, ότι ήρθε η ώρα για συγκρούσεις με την κυβέρνηση. Σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην υπόθεση της προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο και τις προσπάθειες ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το μήνυμα της έναρξης δυναμικής αντιπολίτευσης.

«Οι 100 μέρες τελείωσαν, τελειώνει και η περίοδος χάριτος τόσο από τον ελληνικό λαό όσο και από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Από μας τελείωσαν οι ευγένειες οι καθωσπρεπισμοί και όλα αυτά, θα είμαστε εδώ να καταγγέλλουμε την πολιτική σας τις αθλιότητες σας και μέσα και έξω από τη Βουλή» είπε με έμφαση ο Αλ. Τσίπρας.

Σε υψηλούς τόνους μάλιστα έσπευσε να πει πως δεσμεύεται ότι «απέναντι στη νέα εργασιακή λιτότητα και στο νέο αστυνομικό κράτος απέναντι στην προσπάθεια εξαθλίωσης και του θεσμικού πλαισίου απέναντι σε αυτές τις αυθαιρεσίες κανένας Έλληνας πολίτης εργαζόμενος άνεργος νέος αγρότης δεν θα είναι μόνος θα είμαστε μαζί για να στηρίξουμε την προσπάθεια ώστε σύντομα ο τόπος να βγει από αυτό τον εφιάλτη».

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να ξεδιπλώσει μια πιο δυναμική αντιπολίτευση «στους δρόμους» όπως είχε προαναγγείλει άλλωστε κατά της κυβέρνησης, ευελπιστώντας να αποκομίσει δημοσκοπικά οφέλη αλλά και να τονώσει την βάση του κόμματος που μετά την ήττα στις εκλογές ήταν «μουδιασμένη». Και η ομιλία Τσίπρα,