«Τρολάρουν» οι καπνιστές της Πάτρας; – Καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου! | dete

"Τρολάρουν" οι καπνιστές της Πάτρας; - Καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου!

Troll; Μπορεί και όχι. Μπορεί και ναι. Η ουσία είναι ότι ορισμένοι καπνιστές έχουν πειραχθεί από τον αντικαπνιστικό νόμο που δεν τους επιτρέπει να καπνίζουν μέσα στα καταστήματα εστίασης και τους αναγκάζει να βγουν έξω, μετά από την υπόδειξη των εργαζόμενων και των υπευθύνων του κάθε μαγαζιού. 

Αποφάσισαν λοιπόν να βγουν στην αντεπίθεση. Στο facebook Πατρινοί καπνιστές έχουν δημιουργήσει σελίδα που κυκλοφορεί με έναν τίτλο που τα λέει όλα: "Καπνίζω στα μούτρα των περαστικών στην πλατεία". Η σελίδα που έχει δημιουργηθεί έχει σκοπό να μας καλέσει στο event που αφορά την συγκέντρωση των καπνιστών στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Η συγκέντρωση αυτή δεν θα είναι μία, αλλά θα αφορά το διάστημα 4 με 16 Απριλίου και λογικά θα έχει την μορφή διαμαρτυρίας κατά του αντικαπνιστικού νόμου, τον οποίο ορισμένοι καπνιστές τον θεωρούν κάπως δικτατορικό, με τον τρόπο που εφαρμόζεται και που έχει ως αποτέλεσμα να τους αναγκάζει να κάθονται στο κρύο. 

Το κειμενάκι της σελίδας εκφράζει αυτή την αγανάκτηση τους. "Καπνίζουμε παρέα, τα λέμε, φυσάμε τον καπνό μας επιδεικτικά στους περαστικούς  και πετάμε τις γόπες μας στο συντριβάνι. Μετά την εκδήλωση θα κεραστεί ελληνικός και κονιάκ".

Πάντως η συμμετοχή λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των ατόμων που έχουν ενδιαφερθεί να πάνε στη συγκέντρωση μέσα από το facebook δεν είναι και τόσο μεγάλη. Οπότε μόνους τους βλέπουμε να καπνίζουν στην πλατεία. Πάλι καλά που ο καιρός αναμένεται να έχει βελτιωθεί μέχρι τον Απρίλη. Αν και αυτός ακόμα είναι τόσο άστατος που ότι του... καπνίζει κάνει.