Το #OuzoMINIRoadshow την Κυριακή θα βρίσκεται στην Πάτρα, στα Ψηλαλώνια | dete

Το #OuzoMINIRoadshow την Κυριακή θα βρίσκεται στην Πάτρα, στα Ψηλαλώνια

Το Ούζο ΜΙΝΙ Μυτιλήνης, αυτό το καλοκαίρι, ταξιδεύει σε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας και μας κερνάει ούζο και τοπικούς μεζέδες, παρέα με την αγαπημένη και … πολυταξιδεμένη foodbloggerMadameGinger! Το ταξίδι του #OuzoMINIRoadshowσυνεχίζεται και την Κυριακή 23 Ιουνίου το wagon του Ούζου ΜΙΝΙ θα σας περιμένειστην Πάτρα, στα Ψηλαλώνια, από τις 5 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ!

Το #OuzoMINIRoadshow θα βρίσκεται με το van του, για μια μόνο μέρα σε κάθε προορισμό, για να γνωρίσει φίλους από κάθε πόλη και να προσφέρει απλές στιγμές χαράς με ούζο και μεζέδες με συστατικά και συνταγές από κάθε πόλη!

Τον Ιούνιο, το #OuzoMINIRoadshow, μας οδηγεί στη Δυτική Ελλάδα:

20 Ιουνίου – Πάργα (παραλία, οδός Ανεξαρτησίας)

21 Ιουνίου – Λευκάδα (παραλία –αρχή πεζόδρομου Λευκάδας)

22 Ιουνίου - Ναύπακτος (κτίριο Ναυπακτίας)

23 Ιουνίου - Πάτρα (Ψηλαλώνια)

 

Όσοι επισκεφθούν το van του Ούζου ΜΙΝΙ θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τα συστατικά που το κάνουν μοναδικό και ακόμα πολλές εκπλήξεις!

Στη συνέχεια, τον Ιούλιο, τοΟύζο ΜΙΝΙ θα ταξιδέψει στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα, από τις 12 ως τις 14 Ιουλίου, στην Πάρο, την Τήνο και τη Σύρο αντίστοιχα.

Μάθετε περισσότερα για το Ούζο ΜΙΝΙ και το #OuzoMINIRoadshow:

Facebook: @ouzominimytilene

Instagram: @ouzomini

https://www.ouzomini.gr/

 

Απολαύστε υπεύθυνα.

Λίγα λόγια για το Ούζο ΜΙΝΙ

H ιστορία του Ούζου Μυτιλήνης ξεκινά περίπου το 1800, όταν στα στενά σοκάκια της πόλης- εκεί που βρίσκονταν όλες οι μικρές ταβέρνες και τα καφενεία- οι ταβερνιάρηδες έκαναν τις πρώτες απόπειρες να αποστάξουν σε χάλκινους άμβυκες,  γλυκάνισο, το φυτό που έβρισκαν σε αφθονία στα χωράφια της Λέσβου, σε διάλυμα αλκοόλης. Σε αυτά τα δρομάκια, λοιπόν, όπου ο αέρας μοσχοβολούσε από τα αρωματικά βότανα, πρωτογράφτηκε η ιστορία του Ούζου ΜΙΝΙ Μυτιλήνης.

Η μικρασιατική καταστροφή, με το κύμα προσφύγων από την Ανατολή, πρόσθεσε στην παράδοση παρασκευής του ούζου νέες γνώσεις και εμπειρίες, που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες στη νέα τους πατρίδα. Οι νεοφερμένοι, ένωσαν το μεράκι και τις τεχνικές τους με τους ντόπιους, δημιουργώντας, σιγά- σιγά, μια νέα εποχή για το ούζο. Στα χρόνια που ακολούθησαν, η ποτοποιία εξελίχτηκε ραγδαία στο νησί.

Η πρώτη «επίσημη» σελίδα της ιστορίας της ΕΠΟΜ (Ένωση Ποτοποιών Μυτιλήνης) και του Ούζου ΜΙΝΙΜυτιλήνης γράφτηκε στην προκυμαία το 1967, όταν 17 ποτοποιοί έδωσαν τα χέρια κι ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια συλλογική προσπάθεια με κοινό όραμα: την εξάπλωση του αγαπημένου τους ούζου σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Αυτή ήταν η αρχή μιας επιτυχημένης, σταθερά ανοδικής πορείας. Η ΕΠΟΜ είναι η συνέχεια μιας πολύχρονης παράδοσης, με συσσωρευμένη εμπειρία, τεχνική & μεράκι και με το πέρασμα των χρόνων εξελίχτηκε σε μια από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής ούζου στην Ελλάδα. Σήμερα το Ούζο ΜΙΝΙΜυτιλήνης πρωταγωνιστεί στο portfolio της PernodRicardHellas, τη 2η μεγαλύτερη εταιρία αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα, η οποία έχει διατηρήσει ανέγγιχτα όλα τα στοιχεία που το κάνουν τόσα χρόνια αγαπημένο.