Το «όχι» από τη Λένα Καλεντζώτη! Η άρνηση στον Κώστα Σπηλιόπουλο και στα σενάρια επιστροφής της | dete

Το «όχι» από τη Λένα Καλεντζώτη! Η άρνηση στον Κώστα Σπηλιόπουλο και στα σενάρια επιστροφής της

Ένα «οχι», ενδεχομένως πιο ηχηρό κι απ’ αυτό που βροντοφώναξε ο Μεταξάς, είπε η Λένα Καλεντζώτη στις αλλεπάλληλες κρούσεις που δέχθηκε από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κώστα Σπηλιόπουλο και το περιβάλλον του για να κατέλθει μαζί του ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος.

Εξίσου αρνητική είναι σε οποιαδήποτε άλλη σχετική με τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές πρόταση, καθώς το κεφάλαιο της ενασχόλησης της με τα κοινά, όπως η ίδια διατείνεται, έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα.

Όταν ο Κώστας Σπηλιόπουλος την ενημέρωσε για την πρόθεση του να θέσει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια, αρκέστηκε να τού ευχηθεί «καλή επιτυχία» απορρίπτοντας κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του. Ανάλογη ήταν η στάση που κράτησε και στις ανάλογες διερευνητικές επαφές που είχαν μαζί της ο Μάκης Κατσιγιάννης και ο Δημήτρης Πεφάνης.

Προσέκρουσαν στη σταθερή άρνηση της, η οποία δεν έχει να κάνει μόνο με τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα, καθώς η ίδια θεωρεί ότι αυτός ο κύκλος της ζωής της αποτελεί παρελθόν.

Καμία ανάμιξη πλέον στα κοινά: «Ό,τι είχα να δώσω το έδωσα»

Με μια σημαντική θητεία στα δημοτικά πράγματα, έχοντας κατέλθει ως υποψήφια και στις βουλευτικές εκλογές του 2007 με τη Νέα Δημοκρατία, η Λένα Καλεντζώτη επέλεξε στη συνέχεια συνειδητά την οδό της απόσυρσης. Αφοσιώθηκε στις επαγγελματικές υποχρεώσεις της και στα δυο παιδιά της.

Στο διάστημα αυτό δεν έκανε καμία παρέμβαση ακόμη και για εκείνα τα μείζονα θέματα της πόλης στα οποία θα μπορούσε να αρθρώσει έναν πειστικό και τεκμηριωμένο λόγο.

Πλήρως αποστασιοποιημένη, έλαμψε δια της απουσίας της από τον δημόσιο διάλογο δείχνοντας ότι έχει αφήσει οριστικά πίσω της τα χρόνια των διαξιφισμών στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου με τους πολιτικούς αντιπάλους της.

Όμως, οι εν λόγω αντιπαραθέσεις της, αυστηρά περιχαρακωμένες στο πολιτικό πεδίο, δεν επεκτάθηκαν ποτέ σε προσωπικό επίπεδο.

Αντιθέτως, με ορισμένους απ’ αυτούς που ήταν απέναντι της πολιτικά, δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να συνεργαστεί επαγγελματικά μαζί τους. Και είναι αυτός ο λόγος που χαίρει εκτίμησης και σεβασμού.

Πιθανότατα, εκεί να βασίζονται και όσοι επιδιώκουν να την προσεταιριστούν.

Η αυτογνωσία και η αποκαθήλωση του ονόματος από τη μαρκίζα

«Πρέπει να έχεις αυτογνωσία, πρέπει να ξέρεις πότε είναι η ώρα να φύγεις, πότε πρέπει να κατεβεί το όνομα σου από τη μαρκίζα» λέει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις της, καταλήγοντας:

«Ό, τι είχα να δώσω στην πόλη μου, το έδωσα».

Διαφωνούν βέβαια με την άποψη της αυτή ή την αγνοούν όλοι όσοι την προσεγγίζουν τον τελευταίο καιρό με σκοπό να την μεταπείσουν να επανακάμψει στην τοπική πολιτική σκηνή ή την εμπλέκουν σε παρεμφερή σενάρια. Εξυπακούεται χωρίς αποτέλεσμα.

Ένα απ’ αυτά που κυκλοφόρησαν τελευταία, την ήθελε να εντάσσεται στο ψηφοδέλτιο του Πέτρο Ψωμά για τον Δήμο Πατρέων! Εννοείται ότι, εκτός της αβασιμότητάς του, το εν λόγω σενάριο στερείται και σοβαρότητας.

Διότι το να κατέβαινε ο Πέτρος Ψωμάς στις δημοτικές εκλογές σε ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τη Λένα Καλεντζώτη θα ήταν λογικό. Το αντίθετο είναι, απλώς, αδύνατο, αδιανόητο, για λόγους ευνόητους που δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε.

 

O Αλχημιστής