Το «φορτίο» μιας μητέρας με καρότσι- Ένας μικρός Γολγοθάς στο κέντρο της Πάτρας εν έτει 2019 | dete

Το «φορτίο» μιας μητέρας με καρότσι- Ένας μικρός Γολγοθάς στο κέντρο της Πάτρας εν έτει 2019

Της Μακρίνας Σκληβανιώτη

Όλα συνέβησαν το πρωινό της περασμένης Παρασκευής περίπου στις 12 το μεσημέρι όταν μια 33χρονη μητέρα κατέβηκε στο κέντρο της Πάτρας, με το μόλις ενός έτους κοριτσάκι της, τον τεσσάρων ετών γιό της και την μητέρα της. Η μητέρα αντιμετώπισε έναν «Γολγοθά» για να διασχίσει την Μαιζώνος στο ύψος της Ερμού και αρκετές από τις καθέτους της.

Οι ράμπες ανάπηρων – όπως πάντα – ήταν μπλοκαρισμένες από παράνομα σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ οι διαβάσεις ήταν μπλοκαρισμένες από μηχανάκια που ήταν κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο. Η μητέρα αναγκάστηκε να κάνει τον γύρο ολόκληρου του τετραγώνου για να μπορέσει να βρει έναν τρόπο να περάσει από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο, ενώ ακόμα και όταν πέρασε δεν μπορούσε να ανέβει στο πεζοδρόμιο αφού το ίδιο πρόβλημα επικρατούσε σχεδόν παντού.  Η μητέρα σκέφτηκε να καλέσει την τροχαία καθώς θεώρησε ακραίο το γεγονός πως ακόμα και σε ελάχιστα κενά που υπήρχαν μεταξύ των πυκνοπαρκαρισμένων αυτοκινήτων, οι ασυνείδητοι οδηγοί είχαν τοποθετήσει μηχανάκια κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο. Ήταν όμως σίγουρη πως η τροχαία θα ακλουθούσε την συνήθης τακτική της. Να κορνάρει στους διπλοπαρκαρισμένους οδηγούς και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις να κόβει πρόστιμα, ιδιαίτερα τσουχτερά.

Ασυνείδητοι και ανεγκέφαλοι ατομιστές οδηγοί, οι οποίοι έχουν καταλάβει κάθε σπιθαμή του δρόμου και παρκάρουν αδιαλείπτως ακόμα και πάνω στον πεζόδρομο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, βρίζοντας ακόμα και τους πεζούς που τολμούν να τους επιτεθούν λεκτικά, εντελώς και απολύτως δικαιολογημένα, είναι μια θλιβερή καθημερινότητα για την πόλη της Πάτρας, στην οποία παρά τις όποιες κατά καιρούς υποσχέσεις, δεσμεύσεις και συσκέψεις, καμία πρόοδος δεν έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής. Με τις πρώτες βροχές μάλιστα το κέντρο μετατράπηκε σε ένα απέραντο πάρκινγκ για οδηγούς που κατεβαίνουν να το αμάξι ακόμη και για να πάρουν… ομπρέλα.

(εφ 7 Μέρες Ενημέρωση)