Το πρόβλημα του Facebook αποκάλυψε πολλά για τις φωτογραφίες σου | dete

Το πρόβλημα του Facebook αποκάλυψε πολλά για τις φωτογραφίες σου

Φαίνεται ότι το πρόσφατο πρόβλημα με την μη εμφάνιση των φωτογραφιών στο Facebook αλλά και το Messenger έδωσε πολλές πληροφορίες στους χρήστες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των tags που επιλέγει το σύστημα του διάσημου μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι λοιπόν, έγινε εμφανής ο τρόπος βλέπει τις δημοσιεύσεις των χρηστών η τεχνολογία «Machine vision (MV)»  στην οποία βασίζονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να «διαβάζουν» τις εικόνες.

Βέβαια, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο τρόπος που χρησιμοποιούνται αυτές οι πληροφορίες κι αν βοηθούν στη στόχευση διαφημίσεων. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο ορατός κόσμος έχει γίνει πλέον κατανοητός - τουλάχιστον κατά ένα σημαντικό ποσοστό - από την τεχνητή νοημοσύνη, σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το γραπτό λόγο.

Όπως γίνεται εμφανές από τις αντιδράσεις των χρηστών του Twitter, πρόκειται για μία πληροφορία που οι περισσότεροι δεν γνώριζαν.

Πολλοί χρήστες σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα αντιμετώπισαν προβλήματα τα οποία δεν είναι γνωστό ακόμα το πως ακριβώς προέκυψαν.

Το Facebook από την πλευρά του δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια εργασιών ρουτίνας για τη συντήρηση του δικτύου του εμφανίστηκε ένα τεχνικό πρόβλημα, που προκάλεσε τα παραπάνω θέματα στους χρήστες. Παράλληλα όμως δεν θέλησε να σχολιάσει αν και πως θα αποζημιώσει τις επιχειρήσεις που διαφημίζονται σε συνεχή βάση μέσα από αυτό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Downdetector.com., περισσότεροι από 14.000 χρήστες ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν προβλήματα με το Instagram, ενώ περισσότεροι από 7.500 και 1.600 χρήστες ανέφεραν ότι είχαν προβλήματα με το Facebook και το WhatsApp, αντίστοιχα.