Το παραδέχτηκε ο Μητσοτάκης: «Εκτραχύνθηκα, δεν είναι αυτό το ήθος μου…» | dete

Το παραδέχτηκε ο Μητσοτάκης: "Εκτραχύνθηκα, δεν είναι αυτό το ήθος μου..."

Στο βήμα της Βουλής βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελευταία μέρα συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης και τη δεύτερη «μάχη» με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο είπε: «Τη μάχη κατά των ανισοτήτων δεν την χαρίζουμε στην Αριστερά. Κάποια στιγμή η οικονομία πρέπει να αφήσει και πλούτο. Εσείς απλά αφήνετε μιζέρια» Στη συνέχεια αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε: Ταυτίζεστε με την επιθετική και φασιστική συμπεριφορά του υπουργού σας.

Ενώ για τους υψηλούς τόνους της Τετάρτης ανέφερε: «Δεν είναι ούτε το ύφος ούτε το ήθος μου. Η κουβέντα την Τετάρτη εκτραχύνθηκε. Ο Ανέστης Αναγνωστάκης, γιος του ποιητή είπε ότι ο στίχος του πατέρα του γράφτηκε για κάποιον σας εσάς, συνεπώς σας τον επιστρέφω κ. Τσίπρα. Είναι λάθος να νομίζει ότι η ευγένεια είναι δείγμα αδυναμίας. Δεν θα δεχτώ καμία χυδαία επίθεση στην οικογένειά μου. Για αυτό ο κ. Τσίπρας να είναι πιο προσεκτικός».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Αλήθεια πρώτη που προέκυψε. Τσίπρας ίσον Πολάκης. Όλοι μαζί είστε Πολάκης. Θα μπορούσε να ζητήσει από τον υπουργό του να ανακαλέσει την επίθεση σε έναν αγωνιστή της ζωής. Αν ο κ. Τσίπρας είχε αποπέμψει τον κ. Πολάκη γι'αυτό που είπε για τον κ. Κυμπουρόπουλο, τίποτα από όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα δεν θα είχε γίνει. Όμως, επέλεξε να τον κρύψει πίσω από ένα ολόκληρο κόμμα».

Συνεχίζοντας είπε: «Αλήθεια δεύτερη. Ο Κ. Τσίπρας πήγε να κάνει γενική τη συζήτηση, αλλά του γύρισε μπούμερανγκ. Στις αναφορές για τις διακοπές του ο κ. Τσίπρας έβγαλε τον Πολάκηαπό μέσα του. Όταν σας μιλάω στον πληθυντικό το κάνω γιατί σέβομαι τον θεσμικό μας ρόλο. Ενώ στη συνέχεια σχολίασε ότι: «ακόμα χειρότερο όμως είναι η επιλογή σας να αναφέρεται ως περιφερόμενη γλάστρα τον Κυμπουρόπουλο».