Το θρυλικό Ford GT40 Roadster Prototype επιστρέφει και κοστίζει 9 εκ. δολάρια! | dete

Το θρυλικό Ford GT40 Roadster Prototype επιστρέφει και κοστίζει 9 εκ. δολάρια!

Για όσους έχασαν δύο φορές την ευκαιρία να αποκτήσουν το Ford GT40 Roadster Prototypeτου 1965, το θρυλικό αυτοκίνητο επιστρέφει ακόμα μια φορά στο προσκήνιο, και πρόκειται να δημοπρατηθεί στο Monterey μέσω του οίκου RM Sotheby’s, στις 17-19 Αυγούστου.

Το Ford GT40 είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αγωνιστικά οχήματα του κόσμου, καθώς κατάφερε να πάρει τρεις σερί νίκες στις 24 ώρες του Λε Μανς, μεταξύ 1966 και 1969. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ήταν ένα από τα 12 πρωτότυπα Ford GT40 που κατασκευάστηκαν ποτέ, και μόνο ένα από τα πέντε πρωτότυπα της έκδοσης Roadster. Δεν έχει αγωνιστεί ποτέ και είναι το μοναδικό πρωτότυπο GT40 Roadster που έχει επιβιώσει όλα αυτά τα χρόνια χωρίς τροποποιήσεις, διατηρώντας την αρχική του μορφή. Οι θρυλικοί οδηγοί, όπως ο Jim Clark, ο Ken Miles και ο Carroll Shelby, έχουν βρεθεί πίσω από το τιμόνι αυτού του σπάνιου αυτοκινήτου.

Αυτό το GT40 πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ως διαφημιστικό εργαλείο για την Shelby American, προτού αγοραστεί και πουληθεί από ελάχιστους συλλέκτες. Το 1983, έλαβε μια πλήρη μηχανική αποκατάσταση, ωστόσο διατηρήθηκε η αρχική του μορφή. Το 2003 έλαβε πάλι μια σημαντική μηχανική αποκατάσταση, και κέρδισε αρκετά βραβεία στο Pebble Beach Concours d’Elegance το ίδιο έτος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο οίκος RM Sotheby’s πουλάει αυτό το αυτοκίνητο στο Monterey. Το 2014 πουλήθηκε για 6,9 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το 2017 επρόκειτο να πουληθεί σε έναν αντιπρόσωπο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο η πώληση δεν πραγματοποιήθηκε. Τώρα, όσοι συλλέκτες αυτοκινήτων επιθυμούν να πάρουν στα χέρια τους αυτό το ιστορικό αυτοκίνητο, θα πρέπει να ετοιμάσουν των καρνέ των επιταγών τους, καθώς αναμένεται να κοστίσει από 7 μέχρι 9 εκατομμύρια δολάρια!

Courtesy RM Sotheby’s

Courtesy RM Sotheby’s

Courtesy RM Sotheby’s

Courtesy RM Sotheby’s

Courtesy RM Sotheby’s

Courtesy RM Sotheby’s

Courtesy RM Sotheby’s

Courtesy RM Sotheby’s

Courtesy RM Sotheby’s