Το «άδειασμα» της Πάτρας από τον πρωθυπουργό – Προβληματισμός από την αψυχολόγητη στάση Μητσοτάκη | dete

Το «άδειασμα» της Πάτρας από τον πρωθυπουργό – Προβληματισμός από την αψυχολόγητη στάση Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν φαίνεται να έχει καμία απολύτως διάθεση να φτιάξει τις βληθείσες από την υπόθεση της Νομικής σχέσεις του με τους πολίτες του νομού. Η παρουσία του στην πόλη κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Παράκτιων μεσογειακών Αγώνων, παρουσία που είχε ανακοινωθεί μετά βαϊων και κλάδων από την Οργανωτική Επιτροπή ως δείγμα ανάδειξης των αγώνων σε εθνική υπόθεση, μετατράπηκε σε μια ακόμη πρόκληση του πρωθυπουργού απέναντι στην περιοχή. Μια πρόκληση που ξεκίνησε από τον ίδιο και τους συνεργάτες του και τελείωσε σε αυτούς με θεατή το πανελλήνιο, καθώς μόνοι ανακοίνωσαν κάθοδο, μόνοι επικαλέστηκαν ανειλημμένες υποχρεώσεις, που κατέληξαν… απλωτές στη θάλασσα των Χανίων, μόνοι, ως φαίνεται, αποφάσισαν ότι το κανό μετά της συζύγου είναι σημαντικότερο από τους αγώνες της Πάτρας.

 

Ουδείς μπορούσε να φανταστεί, όταν ανακοινώθηκε η ματαίωση της καθόδου του πρωθυπουργού στην πόλη, ότι οι ανειλημμένες υποχρεώσεις που επικαλείτο θα ήταν οι διακοπές του στα Χανιά, για τις οποίες μάλιστα δεν κατεβλήθη καν προσπάθεια απόκρυψης μιας και οι φωτογραφίες του έκαναν τον γύρο των ΜΜΕ. Θα ήταν τουλάχιστον αφελές να ισχυριστεί κανείς ότι ένας πολιτικός όπως ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι το να βγει να κάνει κανό στην θάλασσα των Χανίων, αποτελεί …προπόνηση για είδηση μετά φωτογραφίας.

 

 

Όχι, ο Μητσοτάκης δεν είναι τόσο αφελής. Ούτε φαίνεται να κατέβαλε την παραμικρή προσπάθεια να κρυφτεί.

Αλλού πρέπει να αναζητηθούν οι λόγοι αυτής της προσβλητικής στάσης απέναντι στην πόλη και τους αγώνες της.

 Τα σενάρια

Οι εικασίες είναι πολλές. Θα επιχειρήσουμε να αναφερθούμε σε κάποιες από αυτές.

Η μια εκδοχή είναι αυτή που λέει ότι ο κ. Μητσοτάκης ουδέποτε είχε κλειδώσει την παρουσία του στους Παράκτιους και το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε αποτύπωνε μια επιθυμία που στηριζόταν σε μια αόριστη υπόσχεση. Το σενάριο αυτό δεν παίζει και τόσο. Ποιος θα τολμούσε μια τέτοια ανακοίνωση ερήμην του πρωθυπουργού;

Η δεύτερη εκδοχή είναι αυτή που θέλει τον κ. Μητσοτάκη να αλλάζει άποψη και ρότα, προκειμένου να μην ταυτιστεί δια της παρουσίας του με μια διοργάνωση η οποία – κατά τους συνεργάτες του και τον πρόεδρο της Οργανωτικής της Επιτροπής- έχει δομηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση με ανορθόδοξο τρόπο που αφήνει οσμή σκανδάλου.Είναι γνωστές οι δηλώσεις Παπαδημάτου για το θέμα.  Η ίδια εκδοχή λέει ότι μπορεί η κυβέρνηση σκοπεύει να αναδείξει τους αγώνες σε πεδίο βολής κατά της κυβέρνησης και δεν ήθελε κανείς μέσα στο κάδρο τον Μητσοτάκη.

Και αυτό το σενάριο «μπάζει» μιας και ο κ. Παπαδημάτος είχε προβεί σε δηλώσεις πριν την ανακοίνωση της καθόδου Μητσοτάκη.

Η τρίτη εκδοχή είναι αυτή που λέει ότι ο κ. Μητσοτάκης δυσαρεστήθηκε από την απόφαση της δημοτικής αρχής να αποσύρει τον εκπρόσωπό της από την Οργανωτική Επιτροπή και με αυτό τον τρόπο έδειξε και αυτός τη δυσαρέσκειά του. Στο ίδιο μήκος κινείται και στο σενάριο που λέει ότι ήθελε να αποφύγει μια πιθανή σύγκρουση με τη δημοτική αρχή ή ακόμη και καμιά διαδήλωση με πανό για τις υποδομές που δεν αποκτήσαμε και την επιστολή που δεν απάντησε. Επέλεξε λοιπόν αντί να τραβήξει το κουπί, να κάνει κανό με κουπί στα μέρη του.

Σε κάθε περίπτωση, τα συμπεράσματα είναι σαφή: Ο πρωθυπουργός φέρθηκε προσβλητικά απέναντι στην Πάτρα και τους αγώνες της με το να επικαλεστεί υποχρεώσεις και να κάνει μπάνια, χωρίς καν να καταβάλει προσπάθεια να τηρήσει τα προσχήματα. Χωρίς καν να δώσει εκ των υστέρων μιαν εξήγηση.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη εναποτίθεται βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ να επικαλεστεί τιμωρία της περιοχής για τις πολιτικές της πεποιθήσεις, ενώ δυσκολεύει και άλλο ο ρόλος των ντόπιων στελεχών που καλούνται να υπερασπιστούν αυτές τις τακτικές. Όχι, δεν ξεκίνησε με το δεξί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη σχέση της με την Αχαΐα. Προβλέπεται νεφοσκεπής ο καιρός.

Σία Αναγνωστοπούλου: Έδειξε πόσο τιμάει την Πάτρα

«Κοιτάξτε, έχει δικαίωμα ο πρωθυπουργός να πάει να κάνει τα μπάνια του. Αλλά δεν έχει δικαίωμα να κοροϊδεύει μια πόλη ολόκληρη λέγοντας ότι θα έρθει στην τελετή έναρξης των αγώνων και την τελευταία στιγμή να λέει ότι δεν θα έρθει επικαλούμενος ανειλημμένες υποχρεώσεις για να τον δούμε να κάνει κουπί στα Χανιά. Αυτές ήταν οι ανειλημμένες υποχρεώσεις; Τις φωτογραφίες θα τις βλέπαμε, δεν θα τις βλέπαμε;» σχολιάζει στις «7Μ» η πρώην υπουργός, βουλευτής Αχαΐας  Σία Αναγνωστοπούλου. Και προσθέτει: «Αν το είχε κάνει αυτό ο Τσίπρας θα είχαν βγει όλα τα κανάλια και θα τον πυροβολούσαν. Τέλος πάντων, έδειξε πόσο τιμάει την Πάτρα και την Αχαΐα, όπου ήταν και υποψήφιος βουλευτής. Αυτό είναι που είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν θα πάνε για μπάνια;. Ευτυχώς που δεν είπε  ότι θα πάνε γιατί θα τους χάναμε εντελώς».

 

Γ. Κοντογεωργοπούλου

(Εφ. 7Μέρες Ενημέρωση)