Το Μεσολόγγι υποδέχεται την καρδιά του αρχηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως | dete

Το Μεσολόγγι υποδέχεται την καρδιά του αρχηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου υποδέχεται την Καρδιά του Αλεξάνδρου Υψηλάντη, Αρχηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Το Εθνικό Κειμήλιο αυτό όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, εμπιστεύθηκε η πριγκίπισσα Μαρία Υψηλάντη – Μουρούζη, στο Αμαλίειο Οικοτροφείο Θηλέων, τον θεματοφύλακα των Καρδιών των Υψηλαντών, οι οποίες φυλάσσονται στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών των Αθηνών.

Ύστερα από αίτημα του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής - Διονύσιος Σολωμός» όπου πρόεδρος είναι ο Τάκης Φωλιάς στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Ο Ιερός Λόχος αναγεννάται στην Ιερή Πόλη», το Αμαλίειο Οικοτροφείο Θηλέων ενέκρινε την φιλοξενία της Καρδιάς του Αλέξανδρου Υψηλάντη στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού θα παραδώσει την λήκυθο με την Καρδιά του Υψηλάντη στην Πύλη του Μεσολογγίου, εμπρός στο Άγαλμα της Ελευθερίας, στις 12 το μεσημέρι και στην συνέχεια, πομπή αποτελούμενη από την φιλαρμονική «Διονύσιος Σολωμός» ενδεδυμένη τη στολή του Ιερού Λόχου και από αγήματα με ιστορικές φορεσιές, θα καταλήξει στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης (Δημοτική Πινακοθήκη Πλατείας Μάρκου Μπότσαρη).

Εκεί θα την υποδεχθούν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Καραπάνος, οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος Μεσολογγιτών. Την τελετή υποδοχής θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος του Αμαλιείου Οικοτροφείου Θηλέων κυρία Ιωάννα Φωκά.

Το Εθνικό Κειμήλιο θα φιλοξενηθεί και θα εκτίθεται, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης από το Σάββατο 13 Απριλίου έως και την Κυριακή των Βαΐων 21/4, ημέρα κατά την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης της Εξόδου παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου.