Το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών ταξιδεύει στον Τάραντα στην Κάτω Ιταλία | dete

Το Λύκειο Ελληνίδων Πατρών ταξιδεύει στον Τάραντα στην Κάτω Ιταλία

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, μια μεγάλη ομάδα αποτελούμενη από την πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους δάσκαλους και τους μαθητές του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών θα έχουν την ιδιαίτερη τιμή να παρευρεθούν στην εκδήλωση που έχει διοργανώσει η Ελληνική Κοινότητα Τάραντα “Μαρία Κάλλας”. Για 1η φορά η Πρόεδρος της Comunità Ellenica di Taranto "Maria Callas", τα μέλη και οι επίσημοι προσκεκλημένοι θα υποδεχτούν την ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών και θα έχουν την χαρά να απολαύσουν παραδοσιακούς χορούς από τη Μακεδονία έως και την Κρήτη.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών από την επανίδρυσή του κιόλας, ευαισθητοποιημένο με τους Έλληνες και τα Ελληνόφωνα χωριά της Κάτω της Ιταλίας ξεκίνησε το πρώτο ταξίδι στην Μεγάλη Ελλάδα το 1981. Calimera, Colliano, Masafra, Metaponto, Matera, Arberobello, είναι μόνο μερικά από τα Ελληνόφωνα χωριά που τα Μέλη και Χορευτικές Ομάδες του Λυκείου έχουν επισκεφθεί και έχουν συμμετάσχει σε τοπικά Φεστιβάλ σε ταξίδια που έχουν πραγματοποιηθεί από το 1981 έως και σήμερα.

Το 2019 είναι η χρονιά που το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών με χαρά, συγκίνηση και αίσθημα ευθύνης ανοίγει ξανά έναν ξεχωριστό δίαυλο επικοινωνίας με τους Έλληνες της Κάτω Ιταλίας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Όλη η ομάδα του Λυκείου ανυπομονεί να περιηγηθεί στην επαρχία του Τάραντα και να χορέψει σε αυτούς τους τόπους με την μακραίωνη ιστορία.