Το “Δόντι” αποχωρεί από την Στοά Πραπόπουλου | dete

Το "Δόντι" αποχωρεί από την Στοά Πραπόπουλου

"Μετακινείται" το γνωστό βιβλιοπωλείο "Δόντι" και από την γνωστή του γωνιά στην Στοά Πραπόπουλου, μεταφέρεται στην οδό Καραϊσκάκη. Οπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο εκδότης Ανδρέας Τσιλίρας:

Σου τα δίνουν όλ' αυτά. Και φεύγοντας τα παίρνουν μαζί τους για να έρθουν οι επόμενοι να αφήσουν το δικό τους στίγμα.

Με το «Δόντι» στο βιβλιοπωλείο της Φιλοποίμενος δεν μείναμε όσο περιμέναμε. Λίγο η υπέρμετρη αρχική αισιοδοξία που κάποτε οδηγεί και σε λάθη, λίγο το ότι χώροι σαν το Μέγαρο Πραπόπουλου χρειάζονται ριζική επανεκκίνηση για να ξαναζήσουν τις παλιές δόξες, λίγο ότι τα βιβλιοφιλικά στέκια χάνουν πια ακόμα και πιστούς φίλους του βιβλίου, μας οδήγησαν στο κλείσιμο ενός ακόμα κύκλου.

(Ίσως βέβαια αυτός ο κύκλος να έπρεπε έτσι κι αλλιώς να κλείσει για να βοηθήσει σε μια γενικότερη μετάβαση, αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα που δεν αφορά το fb.)

Σε λίγες μέρες το «Δόντι» θα βρίσκεται σε μια καινούρια γειτονιά, στην Καραϊσκάκη 147, δίπλα στο θέατρο «Αγορά». Σε μια περιοχή όπου ανάμεσα στους δύο πεζόδρομους της Παντανάσσης και της Γεροκωστοπούλου, διαμορφώνεται μια πολύ ιδιαίτερη σύνθεση κατοίκων, επιχειρήσεων και θαμώνων. Ελπίζουμε να ταιριάξουμε μαζί τους, όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα σημάδια. Γιατί ναι, πάλι αισιόδοξα ξεκινάμε.