Του… κάδου γίνεται στο Αίγιο! ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΒΟΥΝΑ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ | dete

Του… κάδου γίνεται στο Αίγιο! ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΒΟΥΝΑ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

 Ενός κακού μύρια έπονται και αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται και στην περίπτωση του Αιγίου που «πνίγεται» τους τελευταίους μήνες στα σκουπίδια.

Μια «ανάσα» επιχειρήθηκε να δοθεί με τη σταδιακή μεταφορά τους στην Κοζάνη, που είναι μια προσωρινή λύση ανάγκης και ιδιαίτερα δαπανηρή, την οποία κάποιοι «πονηροί» Αιγιώτες έσπευσαν να την αξιοποιήσουν ώστε να μην σχηματιστούν ξανά μπροστά από τα σπίτια τους «βουνά» σκουπιδιών.

Και με ποιο τρόπο την εκμεταλλεύθηκαν; Απομακρύνοντας τους κάδους που βρίσκονται μπροστά τους, αφότου τους αδειάζουν τα συνεργεία του Δήμου που έχουν ξεκινήσει το μεγάλο και δύσκολο έργο της αποκομιδής! Παλιό το κόλπο. Το έχουμε ζήσει και στην Πάτρα τις εποχές που τα σκουπίδια έστηναν χορό .

Ένας από τους πρώτους που εφάρμοσε λοιπόν αυτό το κόλπο φέρεται να είναι και γνωστός πρώην πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας και με παρελθόν στα δημοτικά πράγματα της πόλης, προκειμένου να απαλλάξει οικεία του πρόσωπα από τα σκουπίδια!

Όμως, καθώς οι χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων που συσσωρεύτηκαν στους δρόμους του Αιγίου και της ευρύτερης περιοχής της Αιγιάλειας δεν είναι δυνατόν να μαζευτούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το πρόβλημα όχι μόνο θα συνεχίσει να ταλανίζει τους Αιγιαλείς, αλλά ενδέχεται να παραμείνει το ίδιο οξύ και τους επόμενους μήνες.

Κι αυτό γιατί, παρά την εξελισσόμενη αποκομιδή, η απουσία των «εξαφανισμένων» από την απομάκρυνση τους κάδων, θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή, με τα σκουπίδια να πολλαπλασιάζονται σε όσους κάδους εξακολουθούν να παραμένουν στις θέσεις τους, την ίδια ώρα που άλλα σημεία θα γίνονται αναγκαστικά τόποι συγκέντρωσης σκουπιδιών.

Διότι, είπαμε. Η μεταφορά των μαζεμένων απορριμμάτων στην Κοζάνη είναι μια περιστασιακή λύση που δεν λύνει ένα μείζον πρόβλημα, το οποίο ενδέχεται να αντιμετωπίσει σύντομα και η Πάτρα. Διότι μην ξεχνάμε ότι και η Ξερόλακκα τα έχει φάει προ πολλού τα ψωμιά της.