Τι γίνεται με τα δημοτικά στην Αιγιάλεια – Ποιοι δίνουν “σκυτάλη” | dete

Τι γίνεται με τα δημοτικά στην Αιγιάλεια - Ποιοι δίνουν "σκυτάλη"

Μήνας σημαντικών εξελίξεων για τα δημοτικά πράγματα, θα είναι ο Ιανουάριος, αφού τρεις καθοριστικές πτέρυγες της τοπικής αυτοδιοίκησης, αναμένεται να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις, για το τι θα πράξουν και πώς θα κινηθούν εκλογικά, ενόψει της κρίσιμης κάλπης της 19ης Μαΐου.
Η επίσημη σιωπή του Δημάρχου Αιγιάλειας Θανάση Παναγόπουλου, για την κάθοδό του ή όχι, κρατά «κλειδωμένα» τα τεκταινόμενα, καθότι τόσο στη μία όσο και στην άλλη περίπτωση, δύναται να επιτύχει ανατροπή των μέχρι σήμερα προεκλογικών δεδομένων.
Αν κατέλθει - που ως πιθανότητα έχει πολύ μικρά ποσοστά - τότε ενεργά δημοτικά πρόσωπα, που τώρα είναι μαζί του, δεν θα αποδεσμευτούν για μία ενδεχόμενη προσχώρηση σε άλλη δημοτική κίνηση, αφού έχουν ξεκαθαρίσει πως θ' ναι μαζί του. Πρόκειται μετά βεβαιότητας, για τους Δ.Μπούνια (πρόεδρο Δ.Σ), τους αντιδημάρχους Π. Παπαγιαννακόπουλο, Β. Χριστόπουλο, Μ. Κυριακόπουλο και Γ. Γιοβά, τη Μ. Παπαχριστοπούλου (ΔΗΚΕΠΑ-ΔΕΥΑΑ) και όχι τον Π. Μαρινόπουλο (Διακοπτού) ο οποίος μαζί με τον Στ. Βαρδάκη (ΝΠΔΔ) φαίνεται να στηρίζουν μια νέα δημοτική κίνηση υπό την αντιδήμαρχο Β. Ψυχράμη.
Αν δεν κατέλθει ο Θ. Παναγόπουλος (το πιθανότερο), τότε η ομάδα (σχεδόν στο σύνολό της) θα καθορίσει τη στάση της για την επόμενη μέρα, θέλοντας διακαώς μία συμπόρευση με τη σημερινή αξιωματική δημοτική αντιπολίτευση του τ. δημάρχου Στάθη Θεοδωρακόπουλου. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, η εναπομείνασα πλειοψηφία θα έχει λάβει τις τελικές της αποφάσεις, συλλογικά.
Εντός της εβδομάδας, φαίνεται πως θα συγκαλέσει την ομάδα του και ο κ. Θεοδωρακόπουλος, αποφασισμένος να «δώσει το δαχτυλίδι» σε άλλον , αφού ο ίδιος δεν θα είναι πάλι υποψήφιος δήμαρχος. Αν κι έχει δείξει προτίμηση στον δημοτικό του σύμβουλο Μιχάλη Κωνσταντίνου, θα θέσει το θέμα διαδοχής του ανοιχτά, ώστε να κατατεθούν απόψεις και επιχειρήματα, για θετικό αποτέλεσμα στις εκλογές.
Ο ίδιος ο τ. δήμαρχος ενώ δεν είναι διαχυτικός, βλέπει με καλό μάτι τη σύμπραξη της παράταξής του με αυτή του Θ. Παναγόπουλου, σενάριο που στην υλοποίησή του ξέρει όμως ως ο πλέον έμπειρος αυτοδιοικητικός πως είναι δύσκολο, αν και βρίσκεται ακόμα στον αέρα!