Τα «τσίρκα» του Βαρουφάκη και ο Χρήστος Ξάνθης! | dete

Τα «τσίρκα» του Βαρουφάκη και ο Χρήστος Ξάνθης!

Εκτός της αίθουσας της Αγοράς Αργύρης όπου βρισκόταν σε εξέλιξη απόψε, η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη, αποβλήθηκε ο δημοσιογράφος του Super B Χρήστος Ξάνθης. Ο λόγος ήταν ότι ο επικεφαλής του "ΜέΡΑ25"… ενοχλήθηκε από τον ήχο της εφαρμογής Skype μέσω της οποίας, ο δημοσιογράφος μετέδιδε ζωντανά την ομιλία του στο κανάλι του Super Β.

Ο ήχος, διέσπασε την αυτοσυγκέντρωση του κ. Βαρουφάκη και ζήτησε επιτακτικά από τον δημοσιογράφο να αποχωρήσει, κάτι που ο συνάδελφος έκανε, αλλά εν μέσω διαμαρτυριών, θεωρώντας ότι προσβλήθηκε την ώρα που εκτελούσε το επαγγελματικό του καθήκον. Νωρίτερα δε ό κ. Βαρουφάκης είχε αποχωρήσει από την εκπομπή Super B News θεωρώντας πως ο δημοσιογράφος Κ. Φλαμής τον διέκοψε… κάνοντάς του ερώτηση! Και όταν είδε και τον Χρήστο Ξάνθη στην αίθουσα… φαίνεται πως… τα πήρε στο κρανίο (ο ήχος του skype ήταν μία απλή… δικαιολογία)!

Μετά από τα παραπάνω ο Χρήστος Ξάνθης απάντησε τα εξής: Αναλογιζόμενος τα επεισόδιο στην Αγορά Αργύρη κατά την διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης της «Mέρα25» και της εκδίωξης τόσου εμού όσο και του Περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού «SUPER B» από την εκδήλωση του κ. Βαρουφάκη οφείλω να σημειώσω ορισμένα αδιαμφισβήτητα γεγονότα. Ο κ. Βαρουφάκης έγινε ευρύτερα γνωστός στους Έλληνες λόγω των σχεδόν καθημερινών παρουσιών συνδέσεων μέσω Skype σε πρωινές ενημερωτικές εκπομπές , όπου έκανε πολιτικές και οικονομικές αναλύσεις.  Άρα, ο κ. Βαρουφάκης γνωρίζει καλύτερα από πολλούς τι σημαίνει καθυστέρηση στον ήχο καθώς και άλλα ζητήματα που πιθανόν να υπάρξουν στις ζωντανές συνδέσεις. Αυτά, για την … δήθεν διακοπή του λόγου του, ενώ στην πραγματικότητα του έγινε ερώτηση από τον δημοσιογράφο. Όσο για την δήθεν δεύτερη διακοπή του με χαρακτηρίζει «οχληρή παρουσία»… Οχληρή παρουσία δεν ήμουν και υπάρχουν και τα ανάλογα βίντεο που το αποδεικνύουν. Και σίγουρα δεν ήμουν και δεν είμαι κ. Βαρουφάκη, ΟΚΝΗΡΗ παρουσία. Εγώ καταβάλλω το μέγιστο δυνατό των δυνατοτήτων μου για να ολοκληρώσω το ρεπορτάζ. Για να μεταφέρω όλες τις απόψεις και τις θέσεις όλων. Δεν γνωρίζω τον κ. Βαρουφάκη και σε καμία περίπτωση δεν θα προκαλούσα … φασαρία για να τον ενοχλήσω. Και εγώ όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που βρίσκονταν στην αίθουσα θέλαμε να μεταφέρουμε τις θέσεις του. Να καταγράψουμε το ρεπορτάζ. Η κοινωνία της Πάτρας είναι και μεγάλη και μικρή και ο καθένας μας έχει διαγράψει την πορεία του στον χώρο της δημοσιογραφίας. Οφείλω να σημειώσω και κάτι τελευταίο. Σε δημόσιο χώρο με ανοικτές θύρες δεν χρειάζομαι να ζητήσω άδεια από κανέναν για να κάνω το ρεπορτάζ μου. Τέλος δεν έχω λέξεις για να χαρακτηρίσω την στάση του εκπροσώπου τύπου του κ. Βαρουφάκη. Όπως μου είπε ο ίδιος είναι πολύ αρχαιότερος δημοσιογράφος από μένα. Να το σεβαστώ αλλά οφείλω να ρωτήσω, από πότε δημοσιογράφος βουτάει από το μπράτσο συναδέλφους δημοσιογράφους και τους πετά έξω από εκδηλώσεις; Αυτή είναι νέα ηθική του κόμματος απέναντι στα μέσα ενημέρωσης; Αυτή την ηθική προτείνει και πρεσβεύει ο κ. Βαρουφάκης;