Τα ελληνικά μακαρόνια που εξάγονται στην Κούβα και στην Ιαπωνία | dete

Τα ελληνικά μακαρόνια που εξάγονται στην Κούβα και στην Ιαπωνία

Πρόκειται για μιας από τις σημαντικότερες εγχώριες εταιρείες στο χώρο των τροφίμων ενώ αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα ζυμαρικών στην Ελλάδα.

Με έδρα στο ακριτικό Κιλκίς όπου διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής ζυμαρικών στην Ευρώπη, η ΜΑΚΒΕΛ εξάγει σήμερα το 40% της παραγωγής της και έχει κατορθώσει να πουλά υψηλής ποιότητας ελληνικά μακαρόνια σε 50 χώρες: από την Αγγλία και την Γερμανία μέχρι την Κούβα και την Ιαπωνία!

Η εταιρεία Eurimac, η οποία ελέγχει την ΜΑΚΒΕΛ, συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων ελληνικών εταιρειών ειδών διατροφή ενώ αποτελεί τον μεγαλύτερο έλληνα εξαγωγέα ζυμαρικών, καθώς τα προϊόντα της βρίσκονται σε 50 χώρες, είτε ως δικά της σήματα είτε ως προϊόντα που παράγει για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών λιανικής (private label). Σημειώνεται ότι περίπου το 70% της παραγωγής της γίνεται για ιδιωτικές ετικέτες και το 30% αφορά δικά της σήματα.

Το 2018 αποτέλεσε για την εταιρεία μία χρονιά ορόσημο, καθώς εντάθηκαν οι προσπάθειες για το επαναλανσάρισμα  της επωνυμίας ΜΑΚΒΕΛ, διέθεσε στην αγορά νέα καινοτόμα προϊόντα ενώ ολοκληρώθηκε και το δεκαετές επενδυτικό πρόγραμμα 22,13 εκατ. ευρώ.Ποιο είναι το μυστικό της ε πιτυχίας; Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρίας τα υψηλής ποιότητας προϊόντα. Με την εξονυχιστική επιλογή της πρώτης ύλης, δηλαδή επιλεγμένα σκληρά ελληνικά σιτάρια, τον διαρκή ποιοτικό έλεγχό τους, και εν συνεχεία την παραγωγή ζυμαρικών με υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό.

Όλα ξεκίνησαν  μέσα της δεκαετίας του 1940 όταν τα αδέλφια Παντελής και Νίκος Κωνσταντινίδης  δημιούργησαν την Μακαρονοποιεία Βορείου Ελλάδος. 8 0 χρόνια μετά η ΜΑΚΒΕΛ θα ήταν ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ζυμαρικών στην Ελλάδα με παρουσία σε 50 χώρες σε πέντε ηπείρους!

Με έδρα στο ακριτικό Κιλκίς όπου διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής ζυμαρικών στην Ευρώπη, η ΜΑΚΒΕΛ εξάγει σήμερα το 40% της παραγωγής της και έχει κατορθώσει να πουλά υψηλής ποιότητας ελληνικά μακαρόνια σε δεκάδες χώρες: από την Αγγλία και την Γερμανία μέχρι την Κούβα και την Ιαπωνία!