Τέσσερις χώροι σε Πάτρα και ένα στην Αιγιάλεια για στέγαση μεταναστών | dete

Τέσσερις χώροι σε Πάτρα και ένα στην Αιγιάλεια για στέγαση μεταναστών

Τέσσερα ξενοδοχεία σε Πάτρα - Παραλία - Ρίο και ένα στην Ακράτα, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για στέγαση μεταναστών μέσω μίσθωσης. Ωστόσο φαίνεται να διαφωνούν με το χαμηλό ενοίκιο των 12 ευρώ ανά άτομο.
Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Παραλίας Πατρών, έχει προκαλέσει η φημολογούμενη μεταφορά και φιλοξενία προσφύγων σε κλειστή ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και μεταναστευτικής πολιτικής, για την αποσυμφόρηση των νησιών.
Αν και ακόμα δεν έχουν επιλεγεί οι εγκαταστάσεις και οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες, είναι βέβαιο ότι το σχέδιο θα υλοποιηθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, όπως διεμήνυσε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι συγκεκριμένο.
Ωστόσο, την Τετάρτη, υπό την σκιά των φημών, διοργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημοκρατίας στην περιοχή «Εύα» της Παραλίας Πατρών με σημείο αιχμής μια κλειστή ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή.
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης όπως και όλοι οι Περιφερειάρχες στην προ ημερών σύσκεψη υπό τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συμφώνησαν (θεωρητικά) να συνδράμουν στην προσπάθεια του Υπουργείου για την αντιμετώπιση της νέας μεταναστευτικής κρίσης, όμως κανείς δεν γνωρίζει ακόμα που θα γίνει η εγκατάσταση των προσφύγων.
Όπως τονίζει, οτιδήποτε ακούγεται για το θέμα αυτό, παραμένει σε επίπεδο φημολογίας, αφού και οι ίδιοι οι περιφερειάρχες, περιμένουν ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
πηγή: Πελοπόννησος.