Τέσσερις προφυλακίσεις για το κύκλωμα των αναβολικών

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν αμέσως μετά την απολογία τους στον ανακριτή τέσσερις από τους 11 κατηγορουμένους για το μεγάλο κύκλωμα διακίνησης αναβολικών που εξάρθρωσε η οικονομική αστυνομία. Αντίθετα, για τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους της υπόθεσης, αποφασίσθηκε, μετά τις απολογίες τους στις ανακριτικές αρχές, να αφεθούν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων και την καταβολή εγγυήσεων.

Οι 11 κατηγορούμενοι ως μέλη του κυκλώματος (δέκα άνδρες και μία γυναίκα) φέρονται σύμφωνα με τη δικογραφία να είχαν συστήσει διεθνική εγκληματική οργάνωση παρασκευής, διακίνησης και διάθεσης απαγορευμένων και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία αναβολικών ουσιών, στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία ο «αρχηγός» του κυκλώματος είχε αναλάβει την εισαγωγή, από Κίνα και Πολωνία, έτοιμων αναβολικών σκευασμάτων και πρώτων υλών, ενώ στη συνέχεια σε παρασκευαστήριο που διατηρούσε σε περιοχή της Κρήτης, με τη χρήση ειδικού μηχανολογικού εξοπλισμού, προέβαινε στην παρασκευή παράνομων αναβολικών, στην τελική τους μορφή.

Στη συνέχεια προμήθευε τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας τα οποία διακινούσαν τα αναβολικά σε χρήστες, μεταξύ των οποίων και αθλητές. Όσον αφορά τη διακίνηση των παράνομων σκευασμάτων γινόταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών.

Μεταξύ των προφυλακισθέντων είναι και στέλεχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης και Fitness Ελλάδας 47 ετών.