Τέσσερα χρόνια εκτός γηπέδων ο Ελληνοκύπριος που πέταξε μπανάνα στον Ομπαμεγιάνγκ | dete

Τέσσερα χρόνια εκτός γηπέδων ο Ελληνοκύπριος που πέταξε μπανάνα στον Ομπαμεγιάνγκ

Με ποινή αποκλεισμού από κάθε γήπεδο για τέσσερα χρόνια τιμωρήθηκε ο Αβέρωφ Παντελή, ο Ελληνοκύπριος οπαδός της Τότεναμ που εντοπίστηκε να πετάει μπανανόφλουδα στον Ομπαμεγιάνγκ της Άρσεναλ.

Οι δικαστές που εκδίκασαν την υπόθεση για το περιστατικό που συνέβη στις 2 Δεκεμβρίου έκριναν ότι υπήρχαν στοιχεία ρατσισμού παρά τις δηλώσεις του 57χρονου οδηγού φορτηγού ότι «δεν είμαι ρατσιστής».

Στον Παντελή επιβλήθηκε και πρόστιμο 500 βρετανικών λιρών αλλά και δικαστικά έξοδα ύψους 135 βρετανικών λιρών.

«Αποφασίσαμε ότι ήταν μια στοχευμένη κίνηση να πετάξει μπανάνα μετά από το γκολ που πέτυχε μαύρος παίχτης. Υπήρχε ρατσιστικό στοιχείο» δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστήριου που εκδίκασε την υπόθεση.

Στο δικαστήριο ο Παντελή επέμεινε στην εκδοχή του ότι δεν είχε ρατιστικά κίνητρα. «Απλά συνέβη» υποστήριξε ότι είπε τότε στον υπάλληλο ασφαλείας που τον συνόδευσε εκτός γηπέδου ενώ στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν είπε ότι «υπάρχουν φορές στη ζωή που κάνεις κάτι και μετά αναρωτιέσαι «γιατί το έκανα αυτό;»».

Η δικηγόρος του 57χρονου Ελληνοκύπριου υποστήριξε ότι ο πελάτης της δεν είχε φέρει μαζί του τη μπανάνα και δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Το περιστατικό που είχε προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στη Βρετανία συνέβη στον αγώνα της Άρσεναλ με την Τοτέναμ στον οποίο οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν με 4-2.