ΤΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΡΗΓΑΝΟΚΑΜΠΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ! «Παγίδες» από ρομά σε οδηγούς ταξί! | dete

ΤΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΡΗΓΑΝΟΚΑΜΠΟ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ! «Παγίδες» από ρομά σε οδηγούς ταξί!

Δεν είναι μία ή δύο αλλά… πέντε επιθέσεις που έχουν γίνει σε οδηγούς ταξί τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες. Και αν προσθέσουμε και αυτές που είχαν γίνει στην περιοχή των Βραχνεϊκων στο πρόσφατο παρελθόν, μάλλον είναι δικαιολογημένες οι αντιδράσεις των ταξιτζήδων της Πάτρας. Οι οποίοι πλέον σκέπτονται να μην επιβιβάσουν ξανά Ρομά στα οχήματά τους!  Όπως δήλωσε  ο πρόεδρος του ραδιοταξί 18300 Κωνσταντίνος Τζουβέκας, τα κρούσματα επιθέσεων έχουν λάβει τη μορφή επιδημίας. Ενδεικτικά παραδείγματα είναι η επίθεση σε ταξιτζή στην Κάτω Αχαΐα από τον οποίο πήρανε χρήματα και κινητά και μάλιστα υπό την απειλή μαχαιριού αλλά και η περίπτωση στα Βραχνέικα όπου σταμάτησε οδηγός να αποβιβάσει και έφυγε τρέχοντας ο πελάτης χωρίς φυσικά να πληρώσει. Σε μία άλλη περίπτωση στα Βραχνέϊκα ο οδηγός ταξί σταμάτησε για να αποβιβάσει πελάτη και τότε τον περικύκλωσαν 4-5 άτομα ζητώντας του επιτακτικά και με απειλές χρήματα.

Σύνηθες φαινόμενο είναι επίσης να εμφανίζονται ξαφνικά δέκα άτομα με άγριες διαθέσεις και οι ταξιτζήδες να φοβούνται και να φεύγουν δίχως να έχουν πληρωθεί την κούρσα τους.

Τα κρούσματα των επιθέσεων είναι πολλά στην Εγλυκάδα και στον Ρηγανόκαμπο. Τα 3 περιστατικά που συνέβησαν μέσα σε μία εβδομάδα δείχνουν πως πρόκειται πλέον για οργανωμένο κύκλωμα. «Αποβιβάζουμε ρομά κοντά στον καταυλισμό και ξαφνικά μας περικυκλώνουν δέκα άτομα. Σε συναδέλφους μου άρπαξαν χρήματα, κινητό τηλέφωνο και άλλα είδη. Ευτυχώς που δεν πήραν και το ταξί» μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζουβέκας.

Τα περιστατικά έχουν καταγγελθεί στην Αστυνομία αλλά… ελάχιστα πράγματα μπορούν να κάνουν. Άλλωστε είναι γνωστό πως ο καταυλισμός στον Ρηγανόκαμπο αποτελεί «άβατο»!