ΤΟ ΠΑΘΗΜA ΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ… ΧΩΝΕΨΕΙ! Ο ντελιβεράς, ήταν κλέφτης | dete

ΤΟ ΠΑΘΗΜA ΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ… ΧΩΝΕΨΕΙ! Ο ντελιβεράς, ήταν κλέφτης

Δεν πίστευε στα μάτια του γνωστός Πατρινός, όταν έφτασε η παραγγελία με τα σουβλάκια που είχε κάνει σε ψητοπωλείο στην περιοχή της Αγυιάς, βράδυ Σαββάτου, ημέρα κατά την οποία τα ντιλίβερι δίνουν και παίρνουν για λόγους πολλούς και διαφόρους.

Το κουδούνι χτύπησε κατά τις 10.30  τη νύχτα και ο ντελιβεράς έφερε τα σουβλάκια.

Όταν άνοιξε η πόρτα, εμφανίστηκε ένας περίεργος τύπος λίγο ζαλισμένος,  ο οποίος έδωσε την παραγγελία και ήταν τυλιγμένος με ένα περίεργο «σύννεφο». Σαν να μην είχε αίσθηση της κατάστασης, σαν να ήταν από κάτι ζαλισμένος.

Ο γνωστός πατρινός, πήρε την παραγγελία, πλήρωσε και ευχαρίστησε. Μετά ξεκίνησε να τρώει.

Όταν πέρασε ένα τέταρτο, το κουδούνι χτύπησε ξανά. Ένας άλλος ντελιβεράς, πολύ πιο νορμάλ αυτός, είχε φέρει την ίδια παραγγελία και ζητούσε να πληρωθεί.

Όταν ο πελάτης  του είπε ότι έχει ήδη πάρει την παραγγελία και την έχει … καταναλώσει, ο ντελιβεράς έμεινε άναυδος.

Τι είχε μεσολαβήσει; Ο ντελιβεράς είχε φορτώσει την παραγγελία στο  μηχανάκι του μαζί με άλλες για να πάει να τις παραδώσει. Όταν πήγε να παραδώσει την πρώτη παραγγελία, ανακάλυψε γυρίζοντας στο μηχανάκι, ότι κάποιος είχε ανοίξει το κουτί στο οποίο ήταν κλειδωμένες οι παραγγελίες και είχε πάρει όλα τα πακέτα.

Επέστρεψε στο μαγαζί, εξήγησε τι είχε συμβεί και ξαναπήρε τις παραγγελίες.

Όμως όταν ξεκίνησε τη διανομή, κατάλαβε ότι ο κλέφτης δεν είχε όρεξη να φάει, αλλά όρεξη για να βγάλει λεφτά για να μπορέσει να πάρει τη δόση του.

Ο τύπος είχε αρπάξει τα πακέτα πάνω στα οποία αναγράφονταν τα ποσά και οι διευθύνσεις , είχε επισκεφθεί τους πελάτες πριν προλάβει να επιστρέψει ο γνήσιος ντελιβεράς και είχε παραδώσει παίρνοντας και το ανάλογο αντίτιμο.

Και το καλύτερο; Οι πελάτες είχαν προλάβει να φάνε. Πώς το πήρανε; Πάθανε σοκ όταν κατάλαβαν ότι έφαγαν από μια παραγγελία που είχε κλαπεί.

Διότι τι μπορεί να είχε… προσθέσει  αυτός που τα έκλεψε;

Ο γνωστός Πατρινός πάντως για καλό και για κακό, φρόντισε να ξεφορτωθεί το περιεχόμενο του στομάχου του.